Hackerlar'dan Sony'e ilginç teklif

Sony'nin PSN ağını yerle bir eden hackerlarla ilgili bu iddia, doğruysa yeni bir skandala yol açacak

Hackerlar hakkında şok iddia!

Yaklaşık bir hafta önce Sony'nin Playstation 3 konsolunda hizmet veren PSN (PlayStationNetwork) hacklenmiş, olayın birkaç gün sonrasında da Sony'den, kullanıcıların kredi kartı bilgilerinin çalınmış olabileceğine dair bir uyarı gelmişti.

Gündeme bomba gibi düşen iddiaya göre Sony, işte çalınan bu kredi kartı bilgilerini aslında geri alabilir, çünkü hackerlar, ellerindeki 2,2 milyon PSN kullanıcısına ait kredi kartı bilgilerini Sony'ye satmayı düşünüyor.

İddiaya göre hackerların önerdiği şey sadece kredi kartı bilgileri değil, hackerlar ayrıca Sony'ye PSN verilerini de satmayı teklif ediyor. Daha önce The New York Times'ta da yer alan iddialara göre Sony, hackerlara PSN verileri karşılığında 100 bin dolar sunmuş, fakat hackerlar bunu kabul etmemişti.

Bu iddia ne kadar doğru?

Bu iddia ne kadar doğru?

Ancak Sony'nin patronu Parick Seybold, yazılanların tezini çürütmek amacıyla aşağıdaki demeci verdi:
"Benim bilgime göre, Sony'nin veri listesini hackerlardan alma isteği haberi kesinlikle doğru değildir. Tüm kredi kartı verileri şifrelenmiş durumdaydı, zaten şu anda bile kredi kartı verilerinin çalındığına dair bir kanıt bulunmuyor."

Güvenlik firması olan Trend Micro'dan Kevin Steens, birçok hacker forumunda Sony'nin veritabanıyla ilgili yapılan tartışmalar gördüğünü söylerken; iSEC Partners'ta güvenlik danışmanı olarak görev alan Mathew Solnik de konu hakkında şu yorumları yaptı:
"Sony, kredi kartı bilgilerinin şifreli olduğunu söylüyor fakat bizim duyduklarımız bunun aksini söylüyor. Zira duyduklarımıza göre hackerlar, diğer her şeye erişmelerini sağlayabilen veritabanına giriş yapabilmiş. Bu şeylere tabii ki kredi kartı bilgileri de dahil."

Okuyucu Yorumları