Hackintosh Mac Pro'ların Altın Çağı!

Bir çok kullanıcı o kadar çok yeni bir Mac Pro istiyor ki, çareyi "Hackintosh" sistemlerde arıyor!

Hackintosh'un altın çağı

En son piyasaya sürülen Mac Pro şu an altı yaşına girdi ve birçok kullanıcının sabrı kalmamış olacak ki eski Mac Pro'larını kendileri yükseltmeye çalışıyor. ExtremeTech'in yaptığı habere göre üçüncü parti Mac donanım satıcıları, yeni bir Mac Pro'ya hasret kalan kullanıcıların talebini karşılamak için yükseltilmiş 2012 Mac Pro 5.1 modelleri satıyor.

Özelleştirilmiş veya sıfırdan inşa edilmiş Mac bilgisayarlara halk arasında Hackintosh deniyor. Buradaki amaç Apple'ın sunmadığı esnekliği üçüncü parti yollarla elde etmek ve macOS işletim sitemine sahip korsan bir bilgisayar kurmak. Apple, bu yıl bitene dek yeni bir Mac Pro piyasaya süreceğine söz vermişti, ancak görünüşe bakılırsa kullanıcıların sabrı çoktan tükenmiş durumda.

ExtremeTech'in bulduğu Danimarkalı bir Mac kurucu şirketi olan Big Little Frank, 2012 model Mac Pro'dan yola çıkarak güçlü bilgisayarlar kuruyor ve satışa sunuyor. Ancak bu eski modelin anakartı bir çok yeni yeni teknolojiyi desteklemediği için (Nvidia SLI, AMD crossfire, USB 3.1, Thunderbolt gibi) özel kurulmuş Hackintosh'ların fiyatları da yüksek oluyor. Üçüncü parti Mac kurucuları bu özellikleri sonradan ekleyebiliyor, ancak bu çözümler pahalıya patlıyor.

Eğer özel kurulmuş bir Mac Pro'ya servet dökmek istemiyorsanız şimdilik iki seçeneğiniz var; ya Windows PC platformuna geçici de olsa taşınmak, ya da eski Mac Pro'nuzla yeni model piyasaya sürülene kadar beklemek. Apple'ın gelecek Mac Pro'sunun beklemeye değer olacağından eminiz.

Okuyucu Yorumları