Hangisi daha çok merak ediliyor?

Microsoft'un Windows Phone'lu cepleri ile ilgi çekici ilgili bir alışkanlık ortaya çıktı...

Microsoft mu yoksa Nokia mı?

Birçok analist için çoktan yok olma seviyesine gelen Nokia, Lumia isimli telefonuyla başta Amerika olmak üzere birçok ülke ve bölgede kendisini bir miktar toplamış durumda. Microsoft'un Windows Phone işletim sistemini kullanan Lumia, her geçen gün birazcık daha güçleniyor.

Nitekim yalpan bir araştırmaya göre kullanıcıların büyük bir çoğunluğu telefon hakkında bilgi edinmek istedikleri zaman Google üzerine "Windows Phone" yerine direk olarak "Lumia" yazıyorlar. Burada dikkat çeken noktaysa, geçtiğimiz yıl Microsoft ve Nokia'nın çalışma ortaklığını açıklamış ve Microsoft'un Nokia'ya bir milyar dolarlık yatırım yapmış olmasına rağmen, kullanıcıların direk olarak Lumia ismine yöneliyor olması.

Uzunca bir süre aynı çizgide ilerleyen aramalar, ilk defa Ekim ayında Lumia 800'ün duyurulması ile fark yaratmaya başlamıştı. Arama sonuçlarında bir anda tavan yapan Lumia, Microsoft'un Windows Phone 8 işletim sistemini duyurması ile tahtından kaldırılmış oldu.

Pek tabii Amerika gibi Lumia satışlarının yüksek olduğu yerlerde, Windows Mobile aramaları da büyük artışa geçti. Tüm bu dengesiz gidiş gelişlereyse farklı piyasa analizlerinin ve pazarlama şekillerinin sebep olduğu düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları