Merakla beklenen bu 2 özellik, iPhone 17 ve iPhone 19'a kalabilir

Yeni sızıntılar, tüm iPhone kullanıcılarının merakla beklediği bu özellikler için oldukça uzak tarihlerde piyasaya sunulacak modelleri işaret ediyor: iPhone 17 ve iPhone 19...

Hayaller, iPhone 17 ve iPhone 19'a kalabilir

Apple'ın Face ID sensörlerini iPhone ekranının altına taşıyarak görünmez hale getirmeye çalıştığı yıllardır konuşuluyor. Ama güvenilir bir kaynak olan Ross Young'ın yeni iddiasına göre bunun gerçekleşmesine daha yıllar var. Sensörlerde yaşanan sıkıntının, ekran altına gizlenme tarihini 2025’e kadar atacağı iddia ediliyor.

Başka bir deyişle tamamen ekranın altına gizlenmiş sensörleri (Face ID de dahil) en iyi ihtimalle iPhone 17 Pro serisinde göreceğiz. Ve bu en iyi senaryo olarak gösteriliyor, çünkü, sensör sıkıntısı sürerse 2025'ten daha geç bir tarih de söz konusu olabilir.

Bu gerçekleştiğinde, muhtemelen ön kamera da ekranın altına gizlenmiş olacak.

Touch ID geri dönüyor

Bir başka ilginç iddia ise, Güney Koreli bir blog yazarından geliyor. yeux1122 isimli yazar, Apple’ın bir süre sonra Touch ID parmak izi sensörlerini geri getirebileceğini söylüyor. İddiaya göre ekran altı Face ID'nin uygulanmasından iki ila üç yıl sonra, Apple iPhone'lara ekran altı Touch ID'yi de ekleyecek. Yani bu özellik de en erken iPhone 19 ile gelecek gibi görünüyor.

Face ID çoğu zaman harika çalışıyor, ancak mükemmel değil. Örneğin, yakın zamana kadar maske veya benzeri bir şey taktığınızda çalışmıyordu. Touch ID gibi bir özellik ile desteklenmesi aslında mantıklı görünüyor. Bizim düşüncemiz, bu iki teknolojiden sadece birinin değil, birbirine alternatif olarak ikisinin birden kullanılmasının mantıklı olduğu yönünde.