Herkese açık ağlarda izlenecek 4 yol!

İster şifreli olsun, ister şifresiz, açık Wi-Fi ağlarda internete bağlanmadan önce iki kere düşünün!

Bağlanmadan önce...

Çevrimiçi tehlikelerin tamamından korunmak için indirdiğiniz ve ziyaret ettiğiniz web sitelerine dikkat etmeniz yeterli olmayabilir. Günümüzde giderek yaygınlaşan herkese açık kablosuz internet noktaları, bazı güvenlik risklerini beraberinde getiriyor. İster güvenli olsun ister güvensiz, herkese açık kablosuz ağlara bağlanırken şunlara dikkat edin:

Güvenlik duvarınızı etkinleştirin

Saldırılara karşı ilk koruma katmanını oluşturan güvenlik duvarı, ağ aktarımlarını denetlemenize izin verir. Güvenlik duvarı sayesinde sizin izin verdiğiniz işlemler dışındaki işlemler, ağda veri aktarımı yapamazlar. Windows ve OS X, beraberinde bir güvenlik duvarı ile geliyorlar.

Bağlanırken "herkese açık" seçeneğine tıklayın

Herkese açık bir ağa bağlandığınızda ekrana gelen pencerede "Herkese açık ağ" seçeneğini seçtiğinizden emin olun.

Buna ek olarak Denetim Masası\Ağ ve Internet\Ağ ve Paylaşım Merkezi\Gelişmiş paylaşım ayarları yolunu izleyerek paylaşımlı klasörlerinizi herkesle paylaşmadığınızdan emin olun. Bunun için "Ortak Klasör Paylaşımı" seçeneğine göz atın.

Güvenli bağlantı ve VPN

Güvenli bağlantı ve VPN

Güvenli bağlantı kullanın (HTTPS)

İster alışveriş olsun, ister banka hesabınıza bağlanmak, güvenli bağlantılardan faydalanmalısınız. http:// yerine https:// ile başlayan bağlantılar, güvenli, şifreli bir bağlantı kurduğunuzu gösterir.

Sanal Özel Ağ (VPN) ile bağlanın

HTTPS, sunucunun sağladığı bir özellik olduğundan her web sitesinde kullanılmayabilir. Alternatif olarak bir sanal özel ağ (VPN) kullanabilirsiniz. VPN ile internete direkt olarak bağlanmak yerine, şifreli bir bağlantı üzerinden dolaylı olarak bağlanırsınız.

Okuyucu Yorumları