Hırsızlar iPhone'a bayılıyor; peki ama neden?

iPhone 6 haberlerinin adeta "cirit attığı" bugünlerde, çok farklı bir iPhone haberi geldi!

Neden iPhone?

İngiltere'de yapılan bir araştırma, hırsızların iPhone modellerine çok düşkün olduğunu ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, ülkede çalınan cep telefonlarının büyük bölümü iPhone'lardan oluşuyor. 2012 ve 2014 arasında kayda geçen telefon hırsızlıklarında en çok çalınan model iPhone 5 olarak göze çarpıyor. Ardından 5C, 5S ve 4S geliyor.

İngiltere'de 2012 ve 2013 yıllarında toplam 750 bin cep telefonu hırsızlığı kayıtlara geçti. Sadece Londra'daki telefon hırsızlığı vakası sayısı ise 100 bin.

Yetkililer, bir telefon çalmanın hırsız için çok karlı bir iş olduğunu dile getiriyor zira giderek artan sayıda insan kişisel ve mali bilgilerini telefonlarında saklamaya başlıyor. Banka hesap bilgileri, şifreleri, kredi kartı bilgileri cep telefonunda kolayca bulunuyor. Basitçe küçük bir telefonu çalan hırsız ise tüm bu bilgilere ulaşarak, koca bir evi soymak ve o eşyaları satmak için uğraşmaktan çok daha kolay şekilde, daha büyük kazanç elde ediyor.

Peki ama neden iPhone hızrsızlığı daha fazla yaşanıyor? Özellikle iPhone sahiplerinin telefonlarını "olduğu gibi" kullandıkları gerçeği ve gelir düzeylerinin daha yüksek olması, telefondan mali bilgilerini çıkarmayı kolaylaştırıyor.

Yıllar önce de yine İngiltere'de güvenlik görevlileri halkı iPod'un beyaz kulaklıklarını kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarmıştı. Zira o yıllarda "pahalı" bir müzik çalar olan iPod sadece gelir düzeyi yüksek bireyler tarafından kullanılıyor ve bu kişler iPod'un beyaz kulaklıkları sayesinde kolayca ayırt edilebiliyordu. hırsızlar da beyaz kulaklıklı iPod sahiplerinin peşine düşerek fırsat bulduklarında çantalarını kapıp kaçarak, kendilerine kazançlı bir hırsızlık yöntemi bulmuşlardı. Sonunda İngiliz polis şefleri vatandaşları beyaz kulaklık kullanmamaları yönünde uyarmak zorunda kalmıştı.

Okuyucu Yorumları