Honda’nın yakıt hücreli elektriklisi geliyor: CR-V SUV temel alınacak...

Honda, 2024 yılında yakıt hücresi kullanan bir elektrikli CR-V SUV üreteceğini açıkladı. Ama bu SUV, diğer yakıt hücreli araçlardan çok daha farklı olacak.

Honda’nın yakıt hücreli elektriklisi geliyor

Hidrojen yakıt hücreleri, altyapı sıkıntılarından dolayı hala elektrikli araç pazar payının küçük bir dilimini temsil ediyor. Ancak Honda bu konuda iddiasını sürdürmeye devam ediyor. Japonlar, alıcıların ilgisini çekmesine yardımcı olabilecek bazı benzersiz özelliklere sahip, son derece popüler bir arabayı temel alan yakıt hücreli bir elektrikli araç üretmeyi planlıyor.

Honda, Marysville'deki Performans Üretim Merkezinde 2024'te hidrojen yakıt hücreli bir elektrikli araç üreteceğini duyurdu. Aracın henüz genel bir adı olmasa da Honda, bu yeni elektrikli aracın üretiminde otomobil üreticisinin en popüler modellerinden biri olan CR-V SUV’un temel alınacağını açıkladı.

Diğer tüm yakıt hücreli araçlar sıkıştırılmış hidrojen gazını araca güç sağlayan elektrik motorlarını hareket ettirmek için kullanılan elektriğe dönüştürürken, Honda'nın FCEV'si şarj seçeneği sunarak hidrojene geçişi kolaylaştıracak. Honda bu seçeneğin sürücünün yakıt hücresi bulamadığı yerlerde aracı elektrikle şarj ederek devam etmesine imkân vereceğini, böylece daha esnek bir sürüş seçeneği sağlayacağını söylüyor.

Performans Üretim Merkezi genellikle Acura NSX gibi az sayıda üretilen araçlarla ve standart yol arabalarının sınırlı hacimli PMC varyantlarını üretiyor. Hidrojenli CR-V bazı benzersiz montaj süreçleri gerektirdiğinden, Honda'nın üretime burada başlaması mantıklı görünüyor.