HP Çöpleri Kartuşlara Çeviriyor...

HP, çöpleri kartuşa çevirecek yeni projesi için düğmeye bastı. Üstelik yanında dev isimler de var...

Çöpten kartuş çıkacak!

HP'nin yazıcı kartuşları, görünene göre artık Dünya için resim basmak dışında bir iyilik daha yapacak. Merkezindeki bir etkinlik sırasında HP, bazı kartuşlarını Haiti'deki geri dönüştürülmüş plastiği kullanarak üreteceğini duyurdu.

Bu yeni karar ile beraber Haiti'de yeni iş imkanlarının yanı sıra çocuklar için yeni burslar ve eğitim fırsatları oluşturulmuş olacak. Belki de daha önemlisi bu yeni çabanın amaçlarından birinin çöplüklerden geri dönüştürme için şişeleri toplayan çocukları okula geri döndürmek olması. Ayrıca bu çocukların ailelerine ve diğer yetişkinlere de güvenlik ve meslek eğitimi ile yardımcı olunması planlanıyor. Bunun yanı sıra bu paketin içerisinde sağlık desteği de bulunmakta.

HP bu çalışma için Haiti ve Hondura'daki geri dönüşüm şişelerini kullanarak kumaş üreten Thread adlı firma ile beraber yola çıkıyor. Üretilen bu kumaşlar Timberland ile Kenneth Cole tarafından kullanılmakta. Thread, çevreyi temizlemek ve yeni iş imkanları yaratmanın yanı sıra, daha büyük aile üyelerini işe alan bir ortam yaratarak çocuk işçiliğini azaltmaya çalışıyor.

HP, Thread, Timberland, Team Tassy ve ACOP'tan oluşan The First Mile (İlk Mil) ortaklığı yetişkinlere iş fırsatları ve sağlık desteği sunarak çocukların okula dönmelerine yardımcı oluyor. Tabii ki bunu yaparken de çöplüklerde ve okyanuslarda bulunan plastik şişelerin miktarını azaltıyor...

Okuyucu Yorumları