HP Türkiye yeni Bulut çözümlerini tanıttı!

HP Türkiye, yeni Bulut Bilişim çözümlerini 'Teknoloji Mutfağı'nda tanıttı! İşte HP'den yeni çözümler

Bulut teknolojilerini tanıttı

HP Türkiye, Bulut Bilişim için tasarlanan en son Birleşik Altyapı çözümlerini 25 Mart 2011 tarihinde Tefal Mutfak Sanatları Akademisi'nde düzenlenen eğlenceli bir aktivite ile paylaştı. Teknoloji basınını mutfağa taşıyan "aşçılık atölyesine" HP Veri Depolama Çözümleri Türkiye Ülke Müdürü Selçuk Öznal ve HP Network Türkiye Ülke Müdürü Sami Arbak katıldı. Etkinlikte HP'nin CEO'su Léo Apotheker'in şirketin Bulut Bilişime dayalı yeni gelecek vizyonunu açıkladığı HP 2011 Zirvesi'nin ardından, Bulut Bilişim için tasarlanan en son Birleşik Altyapı çözümleri tanıtıldı.

Bulut bilişim için sanal depolama

HP'nin uçtan uca çözümlerinin hemen her sistemle verimli ve uyumlu çalışması bağlamında, "Bütün, Parçalar Toplamından Fazladır" temalı aktivitede HP CloudSystem çözümünü 3PAR veri depolama ürün grubu ile genişlettiğini duyurdu. İleri sanallaştırma seçeneklerini destekleyen 3PAR veri depolama sistemleri, optimize dosya boyutlarını anlık görüntülerle birleştirip sanal disk alanları oluşturmasıyla veri kurtarma ile yedeklemede benzersiz hız ve güvenlik sağlıyor. 3PAR ile bir disk saniyeler içinde yeniden oluşturabiliyor.

HP Başkan Yardımcısı ve StorageWorks Genel Müdürü Davit Scott, HP'nin Bulut Bilişime özel yeni Birleşik Altyapı çözümleriyle ilgili açıklamasında şunları ifade etti: "Müşterilerimiz Bulut Bilişime geçecekleri yolculuğun bu on yılın en kritik geçiş süreci olacağını söylüyor. HP, 3PAR Veri Depolama çözümleri, müşterilerimizin bu talebini, özellikle Bulut Bilişim hizmetlerinin sağlanmasını optimize etmek için tasarlanmış olan yeni bir veri depolama mimarisiyle karşılıyor. 3PAR'ın Birleşik Altyapılara entegre edilmesi planlanandan daha kısa bir sürede tamamlanacak ve HP, müşterilere bugüne kadar görülmeyen bir esneklik kazandırarak performanslarını hiç olmadığı kadar artıracaktır."

HP'nin Birleşik Altyapıları bütün bu ölçeklendirme ve sanallaştırma seçeneklerini Microsoft Exchange için E5000 mesajlaşma sistemiyle geliştiriyor. Microsoft Exchange mesajlaşma hizmetlerini içinde kurulu yazılıma ek olarak kendi depolama, sunucu ve network donanımıyla destekleyen E5000, Microsoft Exchange'in iş yükünü Birleşik Altyapılara dayalı veri merkezlerinin üzerinden alıyor.

HP'nin yeni veri depolama çözümlerinde sunduğu en orijinal teknolojiyi ise uzak erişim desteği ve farklı kutular arasında da sanal bağlantı kuran tek BT çözümü olan P4000 SAN ürünleri oluşturuyor. Diğer sanallaştırma çözümlerinden farklı olarak P4000 SAN ürünleri network üzerinden "ayrı kutular" arasında da RAID bağlantısı yapabiliyor. Felaketten Kurtarma çözümü olarak da kullanılabilen sistem, dünyanın herhangi bir yerinden bağlanabileceğiniz tek bir arayüzle kolayca yönetilebiliyor.

HP Network ile dünyanın en güvenli bulutu

HP Network ile dünyanın en güvenli bulutu

HP Network ile dünyanın en güvenli Bulutu

HP, Bulut Bilişimde veri güvenliğini artırarak bilgi akışını ve dış kaynak kiralama hizmetlerini optimize etmeyi amaçlıyor. HP, sanal ağlarla uyumlu TippingPoint saldırı önleme sistemi ve DVLabs Dijital Aşı yazılım güncelleme hizmeti ile dünyanın en güvenli Bulut teknolojisini sunuyor.

HP TippingPoint güvenlik filtreleri network yapısını tek bir fiziksel ağ anahtarında sanal ağlarla konsolide ediyor. Böylece, tek bir kullanım lisansı ile tüm ağların güvenliğini en uygun maliyetlerle sağlıyor. Sanal ağların HP TippingPoint filtreleri ile özelleştirilebilmesi Bulut Bilişim güvenliğini artırıyor. DVLabs Dijital Aşı hizmeti ise işletmeleri bilgisayar virüsü gibi tehditlere karşı tam 26 gün önceden bilgilendirerek network güvenliğini artırıyor. HP bütün bu çözümleri "Akıllı Ağlar" olarak adlandırıyor.

HP Network ile geleceğin hızlı kablosuz interneti burada

HP, Bulut Bilişimle birlikte büyük miktarda artan veri yükünü karşılamak için neredeyse kablolu şebekeler kadar hızlı çalışan yeni bir kablosuz ağ sistemini de duyurdu. HP'nin Mobil Erişim Çözümü kablosuz ağlarda yüzde 50 daha fazla mobil cihazı destekliyor. Sektörün ilk dual-radyo 802.11n çözümü olan sistem 900 Mb/saniyelik bir bant genişliğine sahip.

HP, TippingPoint Dijital Aşı Araç Paketini de duyurdu (DVToolkit). Dijital dünyanın "alet çantası" olarak tanımlayabileceğimiz bu paket, kullanıcıların kendi Saldırı Önleme Sistemi filtrelerini oluşturmalarını sağlıyor. Böylece, şirketler HP TippingPoint çözümünü network ihtiyaçlarına göre özelleştirerek güvenliği artırmış oluyor. HP'nin ileri sanallaştırma teknolojilerini destekleyen sistem, HP Network çözümlerinde kullanılan HP Birleşik Altyapılar teknolojisi ile şirketlere en ekonomik ve güvenilir çözümü sunuyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları