HTC tarihinin en kötü haberi...

Cep devi HTC'nin tarihine kara bir leke olarak geçecek kötü haber içeride...

HTC tarihinin en kötüsü!

Bir süredir mali sıkıntılar yaşadığı bilinen HTC için 2013 yılının hiç iyi başlamadığı anlaşılıyor: Yılın üç ayına ilişkin kar ve gelir rakamları, geçtiğimiz yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında önemli bir düşüş olduğunu gösteriyor. Hatta bu düşüşün, HTC tarihindeki en büyük düşüş olduğu konuşuluyor.

Geçtiğimiz yıl 152 milyon dolar kar elde ettiğini açıklayan firma bu yıl tam yüzde 98'lik bir düşüşün ardından ancak 2,85 milyon dolar kar elde edebilmiş durumda. Bunun, firmanın 2004 yılından bu yana açıkladığı en düşük kar oranı olduğu belirtiliyor. Firma gelirlerinde de önemli bir düşüş olduğu görülüyor: Geçtiğimiz yılın aynı dönemi için 2,3 milyar dolar gelir beyan etmiş olan firma bu yıl yüzde 50'lik bir düşüş yaşadı ve 1,45 milyar dolar gelir elde etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CEO Peter Chou, her şeye rağmen iyimser olduklarını ve firma karının önümüzdeki aylarda artacağına inandığını belirtti.

HTC'nin genellikle olumlu eleştiriler alan HTC One modelinin, piyasaya sürülmesinin hemen ardından yaşanan tedarik sorunları nedeniyle beklenen satış oranlarına ulaşamadığı, bunun da gelir ve kar oranlarında görülen düşüşe yol açtığı düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları