Huawei, Bu Telefonuyla Pazarı Hareketlendirecek

Huawei, üzerinde çalıştığı yeni akıllı telefonuyla şimdiye dek güçlü olmadığı bir kullanıcı grubunu gözüne kestirdi!

Huawei'den yeni telefon atağı

Huawei, halihazırda piyasadaki ürünleriyle gerek üst segment akıllı telefonlar arasında, gerekse orta segment modeller içinde iyi bir yere sahip. Burada özellikle son dönemde Mate 10 Pro ve Mate 10 Lite telefonlarıyla iyi işler çıkartan Huawei, iş giriş seviyesine geldiğinde ise adeta ortadan kayboluyor diyebiliriz. Ancak Çinli şirket bu konuda bir değişiklik yapmak için çalışıyor. En azından gelen raporlar bu yönde.

XDA-Developers'ın haberine göre Huawei, giriş seviyesi akıllı telefonlar arasına iddialı bir model katma düşüncesinde. Şimdilik kod adıyla bilinen telefon, DRA-L22 olarak raporda yer alıyor. HD+ ekranıyla 18:9 görüntüleme oranına sahip olacağı bilinen bu telefon, 1440x720 piksel çözünürlük sunacak, ancak ekran boyutuyla ilgili herhangi bir bilgi şu an için yok.

Kasasının altında MediaTek MT6739 işlemci bulunduracağı bilinen telefonda, 4 Cortex-A53 çekirdeği yer alacak ve 1.5 GHz frekansında çalışacak. Telefonun bu işlemcisiyle, Qualcomm ailesinden Snapdragon 450, 430 veya 435 modelleriyle benzer ayarda olacağı düşünülüyor. Bu arada GPU hanesinde 570 MHz frekanslı PowerVR GE8100 yongasının ve 2 GB RAM'in bulunacağı da biliniyor.

Habere göre telefonda ayrıca 30 kare / 1080p video kaydı yeteneğine sahip 13 megapiksel kamera, eMMC 5.1 ile Bluetooth 4.2 desteği olacağı belirtiliyor. Rapordaki en dikkat çekici detay ise, yeni telefonun Android 8.1 işletim sistemine sahip olacağı. Böylece giriş seviyesi akıllı telefonlar arasında farkılık yaratması beklenen Huawei'nin yeni telefonu, ne zaman gelecek şimdilik bir bilgi yok. Belki bu model hakkında daha fazla ipucuyu, 27 Mart'ta düzenlenecek olan Huawei P20 etkinliğinde bulabiliriz.

Okuyucu Yorumları