Huawei P30 ve P30 Pro'nun Kozu Kameralar Olacak

Eğer söylentiler doğruysa, Huawei'nin bir sonraki amiral gemileri bu alanda raflardaki en iyi seçenek olacak!

Yeni Huawei bombasından haber var

Telefon sızıntıları denince akla gelen en iyi iki kaynak, Huawei'nin beklenen yeni amiral gemisi Huawei P30 ve Huawei P30 Pro modelleri hakkında ortaya çıkardıkları yeni bilgileri paylaştı.

Evan Blass ve Mishaal Rahman, Huawei'nin yeni amiral gemisi serisi P30'un oldukça iddialı bir yönüyle öne çıkacağı konusunda hemfikirler. Evan Blass'e göre Huawei P30, daha önce gördüğümüz Huawei P20 Pro'ya has üç kameralı lens sisteminin teknik özelliklerini bir seviye üste taşıyacak. Lenslerden birisi 40MP'lik maksimum çözünürlüğü desteklerken cihazda bulunacak olan telefoto lensi ise 5 kat optik zum özelliği sağlayacak. Telefonun ön kamerasının ise 24 MP çözünürlük sunması bekleniyor. Bu bilgiler, daha önce başka kaynaklardan gelen iddiaları doğrular nitelikte.

Mishaal Rahman ise bu bilgilere ek olarak P30 serisinin en üst modeli olacak olan Huawei P30 Pro'nun dört ayrı lens ile geleceğini belirtiyor. Rahman'a göre Huawei P30'da bulunacak olan telefoto lens, P30'daki yakınlaştırma seviyesinin de iki kat üstüne, yani 10 kat optik yakınlaştırmaya ulaşacak. Bununla birlikte cihaza eklenecek geliştirilmiş 3 boyut sensörü, uzaklık algılamayı ve buna bağlı olarak odaklanma, bokeh vb. efeklerinde daha iyi sonuçlar verecek.

Huawei P30 serisinin varlığı, Huawei tarafından geçtiğimiz Ağustos ayında doğrulanmıştı. Telefonun ön tarafında su damlası şeklinde bir çentiğin bulunacak olması oldukça yüksek bir ihtimal olarak görülüyor.

Huawei P20 ve Huawei P20 Pro, bu yılın Mart ayında tanıtılmıştı. Standart model arka tarafında 20MP+12MP çözünürlüğünde ikili lens ile gelirken, Huawei P20 Pro aynı bölgede 40MP+20MP+8MP çözünürlüklerinde üç ayrı kamerayı taşıyordu. Huawei'nin yeni modellerinde birer tane ekstra kamera sunmanın yanı sıra diğer donanım özelliklerinde de ufak geliştirmeler yapması bekleniyor.

Önceki modellerin Mart ayında tanıtılmış olması, yeni modellerin de 2019 yılının Mart ayında tanıtılacak olması ihtimalini güçlendiriyor. Mate 20 ve Mate 20 Pro'nun ise geçtiğimiz Ekim ayında tanıtılmış olması, bir sonraki Mate serisinin gelişi için daha uzun bir süre bekleyeceğimiz anlamına geliyor.

Okuyucu Yorumları