Huawei'den bütçe dostu Nova ve Nova+

Huawei, IFA 2016'da yeni telefonlarını resmi olarak tanıttı! İşte Huawei Nova ve Nova+

Huawei'den Nova ve Nova+ geldi!

P9'u birkaç ay önce tanıtan Huawei, gençlere yönelik, uygun fiyatlı olmayı amaçlayan iki yeni telefonla geri döndü.

Telefonlardan ilki olan Huawei Nova, 5 inç'lik 1080p ekrana ve metal, kavisli bir gövdeye sahip. Arka yüzünde bir parmak izi tarayıcısıyla gelen cihazın içerisinde Snapdragon 625 işlemci ve 3GB RAM'e yer verilmiş. Telefonun öne çıkan özelliğiyse 3.020mAh kapasiteli pili. Bu seviye bir telefon için büyük sayılabilecek boyutlardaki bu pil, Samsung Galaxy S7'nin pilinden de güçlü. Huawei'ye göre Nova, Snapdragon 615'ten (Huawei G8'in işlemcisi) yüzde 30 daha uzun pil ömrüne sahip.

Alt kısmına USB-C portu eklenen telefon, 32GB depolama alanı ve microSD kart slotuyla geliyor, ancak microSD kart ilginç biçimde yalnızca 128GB'a kadar olan kartları destekliyor. Arka yüzdeki kamera 12MP f/2.2 diyafram ile standart özelliklere sahip. Ön tarafta ise 8MP'lik bir kamera bulunuyor.

Huawei'den bütçe dostu Nova ve Nova+
Huawei Nova+ ve Nova

Huwaei Nova+'ın teknik özellikleri Nova ile neredeyse aynı, ancak ekran boyutunu 5,5 inç'e çıkarıyor. Ancak çözünürlük, muhtemelen maliyeti düşük tutmak amacıyla 1080p'de kalmış. Kamerayı 16MP'e yükselten ve üzerine OIS (Optik Görsel Dengeleme) özelliğini ekleyen cihazda 3.340mAh kapasiteli çok daha büyük bir pil bulunuyor. Firmaya göre bu sayede telefonunuz tek şarj ile "2,2 gün" hizmet verebiliyor.

Telefonların fiyatları konusunda henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. Cihazlar oldukça hoş görünüyor ve tutuş hisleri bir o kadar iyi. Doğru bir fiyatlandırmayla bizce başarılı olmamaları için bir neden yok.

Okuyucu Yorumları