IBM, Siber Savaşa IBM Z ile Dur Diyecek

IBM'in üst düzey bir CPU'yla güçlendirdiği IBM Z ana bilgisayarı, veri hırsızlığının önüne geçecek!

IBM Z, veri hırsızlığını engelleyecek

Veri hırsızlığı, siber savaş ve internet dolandırıcılığı günümüzün internet kabusu olabilir, ancak gelecekte çok daha üst düzey güvenlik önlemlerine ihtiyacımız olacağı kesin. Bu nedenle teknoloji devleri, verileri korumak için çalışıyor ve yeni bilgisayar ve koruma sistemleri geliştiriyorlar. IBM de bu mücadelede Ana Bilgisayarları'yla yer alıyor.

IBM'in yeni Ana Bilgisayarı IBM Z, siber suçlulara karşı olan savaşta yeni bir atılım olarak nitelendiriliyor. İçinde bulunan tüm verileri her zaman şifreleyebilen güçlü bir CPU ile çalışan yeni nesil Ana Bilgisayar, böylece veriler çalınsa bile kullanılmasını imkansız kılıyor.

Elbette hangi verilerin şifreleneceği, hangilerinin açık bırakılacağı şirketlerin takdirinde. Sonrasında sistem herhangi bir üçüncü kişi müdahalesi noktasında, tüm sistemi güvenlik altına alarak verileri şifreliyor.

Sistemin kalbinde IBM'in 5.2 GHz hızında çalışan bir mikroişlemci yer alıyor. Bu yeni nesil işlemci, önceki nesil z13'e kıyasla geleneksel iş yükü açısından yüzde 35'lik bir kapasite artışı sağlıyor ve yeni ölçeklenebilir bir sistem yapısına sahip. Böylece bir nevi sektörün en hızlı mikroişlemcisi konumunda. Bu yeni işlemci ile günlük olarak 12 milyardan fazla şifreli işlem gerçekleştirilebiliyor.

Elbette bu yeni sistemin, siber saldırılara ne derece etki edeceğini önümüzdeki zamanlarda göreceğiz.

Okuyucu Yorumları