IBM Yazılım Zirvesi'nde yeni Lotus'lar

IBM Yazılım Zirvesi'nde Lotus Connections ve Lotus Sametime 3D'yi tanıtıyor. İşte iki ilginç yazılım

IBM Yazılım Zirvesi

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan IBM, 15 Ekim'de Ankara'da ve 22 Ekim'de İstanbul'da yapılacak olan Yazılım Zirvesi'nde yeni hizmetlerini tanıtacak. Bunlardan Lotus Connections katılımcıları sosyal ağlara bağlamaya yönelik. Lotus Sametime 3D ise katılımcıları sanal bir gerçeklikte, 3D toplantı odasında buluşturan çok ilginç bir yazılım.

Bu yıl 14.'sü yapılacak olan IBM Yazılım Zirvesi, IBM'in yeniliklerini katılımcılara tanıtacak. Zirve'ye katılacak yabancı konuşmacılar, çalışanları sosyal ağlara bağlayan Lotus Connections ile anında mesajlaşmada büyük gelişme vadeden Lotus Sametime 3D'yi anlatacaklar.

IBM Web Geliştirme ve Teknolojisi Program Direktörü Ian McNairn
Lotus Connections, çalışanların sosyal ağlar aracılığıyla ihtiyaç duydukları bilgi ve uzmanlığa kolayca erişmesini amaçlıyor. Yazılım; çalışanlar, iş ortakları ve müşteriler arasında oluşan dinamik iletişim ağı, yaratıcı ve etkin çözümler için bir platform meydana getiriyor. Konuyla ilgili olarak IBM Yazılım Zirvesi'nde konuşma yapacak olan IBM Web Geliştirme ve Teknolojisi Program Direktörü Ian McNairn, topluluk tabanlı bu platformun, katılımcılar arasında yarattığı çok yönlü bilgi akışının öneminden bahsedecek.

Lotus Sametime 3D

Lotus Sametime 3D
Lotus Connections ve Sametime 3D entegre çalışabiliyor

IBM Yazılım Zirvesi'nde öne çıkacak bir diğer konu ise anında mesajlaşmayı yeni bir boyuta, 3D'ye taşıyan Lotus Sametime 3D yazılımı. IBM Bilgi Teknolojileri Üst Düzey Mimarı Ron Sebastian, "3 Boyutlu Ortamlar ve İletişimin Geleceği" üzerine yapacağı konuşmasında, zaman içinde iletişimin geçirdiği değişim yanında, Sametime 3D'nin sunduğu online 3 boyutlu ofis ortamlar hakkında bilgi verecek.

Lotus Sametime 3D ile kullanıcılar, avatarları (3D sanal karakterler) kullanarak sanal ortamlarda, mekândan bağımsız olarak bir araya gelip bilgi paylaşımı ve toplantılar yapabiliyor. Ayrıca Lotus Connections ve Lotus Sametime 3D yazılımları, birbiriyle tam uyum göstererek, entegre bir şekilde çalışıyorlar.

Lotus Connections ve Sametime 3D entegre çalışabiliyorGerek Lotus Sametime 3D, gerekse Lotus Connections, IBM'in "Akıllı Dünya" konseptinin önemli birer parçasını oluşturuyor. Varolan kaynaklardan optimum fayda sağlamayı hedefleyen "Akıllı Dünya" konsepti, pek çok alanda kullanılmakta. Bu konseptin odak noktası çalışanlar arasındaki iletişimi hızlandırmak, maliyetler, azaltmak ve verimliliği arttırmak.

IBM Yazılım Zirvesi 2009'da, "Akıllı Gelecek için Reçeteler" ve bu yoldaki başarının anahtarı, küresel ölçekte çözümler üretebilmek ve bu çözümleri paylaşarak yaygınlaştırmak gibi sadece belli bir yapıyı değil tüm gezegeni ilgilendiren önemli konular da ele alınacak. IBM Yazılım Zirvesi'09 hakkında bilgi için www.ibm.com web adresi ziyaret edilebilir.

Okuyucu Yorumları