IE8'i yavaşlatan asıl suçlu bulundu!

MS, Internet Explorer 8'de yaşanan yavaşlama sorununun suçlusunu buldu. İşte gerçek suçlu...

IE8 neden yavaşlıyor?

Microsoft'a göre en hızlı ve en güvenli internet tarayıcı olan Internet Explorer 8, iş eklentilere gelince o kadar başarılı değil. Firefox eklentileri; özellikle de NoScript gibi eklentiler Firefox'un esas güçlü yanı olmayı sürdürüyor.

Microsoft yaptığı bir açıklamada Internet Explorer'ın üçüncü parti yazılımlar yüzünden diğer internet tarayıcılardan daha yavaş görünebileceğini söyledi. Eklentiler ve eklenen aktarım protokolleri ve Microsoft dışı güvenlik yazılımları Internet Explorer 8'i çok yavaşlatıyor.

Internet Explorer 8'i yavaşlatan eklentilerin başında Skype geliyor. Özellikle de Internet Explorer'dan gelen her veriyi tarayan ve henüz listelenmemiş bazı güvenlik programları performansı kötü etkiliyor.

Internet Explorer'ımı yavaşlatan ne?

Internet Explorer'ımı yavaşlatan ne?

Internet Explorer Blog'unda yer alan açıklamada kullanıcılara Process Monitor kullanarak arka planda çalışan işlemleri kontrol etmeleri tavsiye edildi. Buraya tıklayarak indirebileceğiniz Process Monitor bütün kayıt devterini, dosya sistemini ve çalışan işlemleri detaylı bir şekilde görmenizi sağlıyor. Internet Explorer altında çalışan işlemleri buradan görebilir ve çok fazla sistem kaynağı harcayan işlemleri bu sayede belirleyip kaldırabilirsiniz.

Internet Explorer 8 hala hızlı ve güvenli ama anlaşılan Microsoft bir çözüm üretene kadar kullanıcıların kurdukları eklentiler konusunda oldukça dikkatli olmaları gerekiyor.

CHIP Online Notu: CHIP Online üyeleri bu konuda Microsoft'tan hızlı davranmışa benziyor. Özellikle eklentiler konusunda Tırtıl adlı üyemizin açtığı IE8 yavaş mı? İşte hızlandırmanın yolu adlı konuda detaylı anlatımlar ve eklentilerin etkileri anlatılıyor.

Okuyucu Yorumları