İkinci sayı tüm bayilerde!

Popular Science'ın Haziran sayısı sizi geleceğe götürecek! İşte yeni sayıdaki konulardan bazıları

Popular Science bayilerde!

Yarının jet uçakları nasıl olacak? Daha az yakıt tüketen süpersonik jet uçaklarının eli kulağında. Uçak yangınlarını söndürebilen yeni ve güçlü bir araç. Buluşlarını kendi üzerlerinde deneyen biliminsanları. Artık ayakkabılar da akıllı. Çelikle güçlendirilmiş bir balyoz, ne kadar sağlam olabilir? Yaklaşık 300 km/s ile gidebilen elektrikli otomobil, dünyanın en hızlı asansörü ya da yeniden solunumlu dalış sistemi gibi ilginç icatlar nasıl çalışıyor? İnsansız hava araçları gerçek pilotlarla savaşırsa kim kazanır? Her iki tarafın güçlü ve zayıf yönleri neler? Rüyalarımızı kontrol edebilir miyiz? ya da Uzayı tekel olmaktan çıkaran Kullan-at uydular gibi pek çok ilginç makale, birbirinden ilginç görseller ve Artırılmış Gerçeklik videolarıyla Popular Science Haziran sayısında sizi bekliyor.

İşte bu konulardan bazıları:

Asansör: Dünyanın En Hızlı Asansörü

Çin'de yapılan ve 2014 yılında tamamlanacak Shangai Tower'daki asansör, saniyede yaklaşık 18 metre gidebilmek için çok özel bir yapıya sahip.

Elektrikli araba: Hem Hızlı, Hem Elektrikli

Bildiğiniz elektrikli otomobil modellerini unutun. Electric Blue yedi yıldan beri geliştiriliyor ve bakalım 320 km/s sınırını aşabilecek mi?

İnsansız: İnsan unsuru ne kadar önemli?

İnsansız hava araçları saldırı konusunda ne kadar becerikli? Peki savaş pilotunun kullandığı bir avcı uçağı karşısında insansız bir hava aracının şansı sizce ne olabilir?

Kullan at uydu: Şimdi herkes uzayda

Artık sadece devletlerin ve büyük kuruluşların uzaya çıkabildiği zamanlar geride kaldı. Kullan at uydular sayesinde siz de yörüngeye bir uydu yerleştirebilirsiniz.

Ruya: İstediğiniz rüya sizin olsun

Her gece istediğiniz rüyayı görebilseniz ne güzel olurdu değil mi? Üstelik kabus görme derdi de olmazdı. Peki bu mümkün mü? Mümkünse bunun için ne yapmak gerek?

Solunumdalis: Dalgıçlara özgürlük

Mevcut scuba sistemlerindeki sınırlamalar dalgıçlara zaman zaman zorluklar hatta tehlikeler yaşatabiliyor. Öte yandan yeni geliştirilen geri dönüşümlü scuba sistemi çok farklı.

Okuyucu Yorumları