İlk Warcraft mobil oyunu tanıtılıyor: Blizzard, merakla beklenen tanıtım tarihini açıkladı

World of Warcraft efsanesi nihayet mobil platformlara da geçiş yapıyor. Blizzard, ilk WoW mobil oyununun ne zaman tanıtılacağını resmi olarak duyurdu. Üstelik açıklanan tarih, hiç de uzakta değil.

Blizzard, ilk Warcraft mobil oyununu tanıtacağı tarihi duyurdu

İlk lansmanından yaklaşık yirmi yıl geçmiş de olsa, World of Warcraft güçlenmeye devam ediyor. MMORPG, en son genişlemesini Nisan ayında aldı ve yakın gelecekte yeni güncellemelerle yoluna devam edecek. Ancak bundan önce, Blizzard oyunu mobil hale getiriyor.

Şirket, dün Twitter aracılığıyla 3 Mayıs Salı günü Reveal.Blizzard.com'da bir canlı yayın etkinliğine ev sahipliği yapacağını duyurdu. Böylece WoW efsanesi, mobil platformlara da taşınmış olacak.

Bu, bir konsol serisinin mobil cihazlara geçiş yaptığı ilk sefer değil. Call of Duty ve Fortnite gbi büyük isimler, telefonlar ve tabletler için zaten uzun zamandır var.

Oyunun, Warcraft Universe'de yer almanın ötesinde neler sunacağını veya hangi oyun mekaniğinin kullanılacağını henüz bilmiyoruz. Bu yüzden, 3 Mayıs etkinliğinde pek çok detayın ortaya çıkmasını beklemekten başka bir çaremiz yok.