İnanılmaz hız rekoru için düğmeye basıldı!

Standart bir araçla ulaşmanın hayalini bile kuramayacağınız inanılmaz bir hız rekoru için tekrar düğmeye basıldı!

İnanılmaz bir hız rekoru geliyor!

Kara hızı rekorunu kırması için tasarlanmış süpersonik araç Bloodhound SSC'nin arkasındaki ekip, bazı iyi ve kötü haberlere sahip. Öncelikli olarak ekip, yeni bir desteğe daha kavuşmuş durumda ve bu da ekibin tekrar kurularak Güney Afrika'da çalışmaya başlayabileceği anlamına gelmekte. Kötü haber ise, 1997'deki Thrust SSC'nin sahibi olduğu 1.227km/s hız rekorunu aşmak için bütün zaman çizgisinin bir kez daha kaymış olması. Yavaş hızdaki bir test sürüşü, Birleşik Krallık'ta bu yıl yerine önümüzdeki Haziran ayında yapılacak. Asıl rekor denemesi ise daha önce belirtilen Nisan-Mayıs aralığı yerine Ekim ayında gerçekleştirilecek.

Bloodhound aracı, 13.4 metre uzunluğa ve yaklaşık olarak yedi buçuk ton ağırlığa sahip. Bu ağırlığın büyük bir kısmı da, aracın üç çatallı güç sisteminden kaynaklanmakta: Bir Rolls-Royce EJ200 jet motoru, bir grup Nammo hybrid roketleri ve aşırı yüklenmiş bir Jaguar V8 motoru. Bunlar beraber çalışarak, 135.000 beygir gücüne ulaşmaktalar.

Bloodhound'u sürecek kişi ise RAF Wing Commander Andy Green olarak belirlendi. Green, daha önceki rekorun sahibi olan Thrust SSC'nin de sürücüsü idi. Green, bu rekoru 1.287km/s hızı ile kırarak bir kez daha unvanı kazanmayı deneyecek ve BBC'nin söylediğine göre, 2018 yılı içerisinde de 1.610km/s hızı için ikinci bir deneme daha yapılacak..

Okuyucu Yorumları