İnfronic’ten çift çekirdekli Dell PC

İnfronic, Intel’in masaüstü bilgisayarlar için geliştirdiği çift çekirdekli bir işlemci olan Pentium D işlemcili Dell Optiplex GX620 modelinin satışına başladı.

İnfronic’ten çift çekirdekli Dell PC

Dell ürünlerinin Türkiye’de dağıtımını yapan İnfronic, yeni teknolojili ürünleri tüketicilere en hızlı ve uygun koşullarla sunma geleneğini sürdürüyor. İnfronic, Intel’in masaüstü bilgisayarlar için geliştirdiği çift çekirdekli işlemci Pentium D’yi kullanan Dell Optiplex GX620 modelinin de satışına başladı.

İnfronic Ürün Müdürü Gonca Güleş, çift çekirdekli Intel Pentium D işlemcisinin, bilgisayarın yeteneklerini daha yüksek kapasite ve eşzamanlı bilgi işlem gücünü artıran ek kaynakları sağladığını belirterek, “Çift çekirdekli işlemci, dört şeritli bir yol gibidir. İki şeritli yollara göre trafik iki kat daha fazla arabayı kaldırabilir ve bunu yapması için arabaların iki kat hızlı gitmesi gerekmez” diyor. Pentium D işlemcinin Intel’in 945 Express chipseti ile birlikte kullanıldığında gücüne güç katan bir platform oluşturduğunu belirten Güleş, Dell’in özellikle kurumsal pazara yönelik modeli olan Optiplex GX620’yi bu yeni platforma sahip konfigürasyonla da satışa sunduklarını söylüyor. GX620’nin Pentium 4 işlemcili konfigürasyonunun da halen satışını sürdürdüklerini bildiren Güleş, çift çekirdekli işlemciye sahip konfigürasyona yoğun talep beklediklerini vurguluyor.

Dell Optiplex GX620 masaüstü bilgisayarın yeni konfigürasyonu ise şöyle:
- Intel Pentium D 830 (3.0GHz, 800FSB, 2x 1MB cache, 64 bit) işlemci,
- Intel 945G chipset,
- 1 GB DDR2 533 MHz bellek,
- 80 GB SATA sabit disk,
- O/B 224 MB Intel GMA950 ekran kartı,
- CD-RW,
- Microsoft Windows XP Pro Türkçe işletim sistemi,
- 17 inç Dell CRT ekran

Okuyucu Yorumları