İnsanlar; drone'ları vurmaya devam ediyor!

Tepenizde uçan bir drone sizi rahatsız eder mi bilemeyiz ama birilerini fena halde ettiği kesin!

Drone vurmaya devam!

ABD'de drone'lara kayıt mecburiyeti getirilmesi, artık onlara daha fazla güven duyulacağı fikrini doğurabilir. Ancak görünene göre durum tam olarak böyle değil ve insanların halen bir drone'u gördükten sonra casusluk yaptığını düşünerek ona saldırmaları mümkün olabilir. Çarşamba günü Edmond, Oklahoma'da yaşanan olay da tam olarak buydu.

Oklahoma şerif ofisinin sözcüsü Mark Opgrande'nin söylediğine göre olayın merkezindeki drone'un FAA kaydı yapılmıştı ve bir inşaat projesini takip etmekteydi. Ancak bir kadın, drone'u gördü ve çocukların, komşuları izlemek için aracı kullandığını düşündü.

Bu kadın, bir başka komşuyu uyardı ve bu komşu, silahını alarak drone'u vurdu. Opgrande'nin söylediğine göre mahallede çocukların drone'ları kullanmaları hakkında yakın geçmişte de sorunlar yaşanmıştı.

Araştırma devam ediyor ancak Opgrande'nin söylediğine göre drone'u vuran kişi ve drone sahibi, "görüşerek drone'un tamiri için ortak bir anlaşmaya vardılar."

Fox 25 ile konuşan Opgrande, "eğer bir drone uçuracaksanız komşularınızı uyarmanız iyi olabilir" diyor. Ancak çoğu kişinin bu zahmete girmeyeceği rahatlıkla söylenebilir.

Tabii ki bu, drone'ların kötü amaçlara sahip olduklarını düşünen kişiler tarafından düşürüldükleri ilk olay değil. Kentucky'de bir adam, bir drone'un kızlarının güneş banyosu sırasında fotoğraflarını çektiği düşüncesi ile silahını alarak drone'u vurmuş ve düşürmüştü. Kendisi, nedensiz yere tehlike yaratmak ile suçlanmıştı ancak hakim bu suçlamayı iptal etmişti.

Okuyucu Yorumları