Intel’de platform odaklı yeniden yapılanma

Intel, ürünlerine dayalı teknoloji platformlarını geliştirme stratejisine uygun olarak tüm ana ürün gruplarını platformlara göre yeniden yapılandırarak geniş kapsamlı organizasyon değişikliği gerçekleştirdi.

Intel’de platform odaklı yeniden yapılanma

Mobilite, Dijital Ofis ve Dijital Ev olmak üzere üç organizasyon grubu oluşturan Intel, bunların yanında Dijital Sağlık ve Kanala (Satış) Yönelik Ürünler Grubu olmak üzere iki yeni organizasyon oluşturdu. Bu iki organizasyon dijital sağlık alanında yer alan ve Intel’in dünya çapında dağıtım kanalına hizmet veren Intel tabanlı teknolojilerde gelişen fırsatları değerlendirmek amacıyla oluşturuldu. Intel, ayrıca Satış ve Pazarlama Grup Başkan Yardımcısı ve Direktörü Jason Chen’in Ocak ayının sonunda ailesindeki sağlık sorunlarından dolayı görevinden ayrılmayı planladığını belirtti.

Intel, tüketicilerine 2003 yılında çıkardığı Intel Centrino Mobil Teknolojisi ile işlemci, yonga seti, iletişim çipleri, temel yazılım özellikleri ve teknolojinin daha iyi kullanılmasını sağlamak için bir platform gibi çalışan diğer araçlar gibi tüm bileşenlerini aynı platform üzerinde ilk defa sunmuştu.
Mobilite, dijital ofis ve dijital ev platformları üzerindeki çalışmalarının yeni oluşturulan üç grupta yönetileceği Intel’in yeni organizasyon yapısı da, bu yaklaşım ile birebir örtüşüyor. Intel’in platform teknolojilerine dayalı bu yeni organizasyon yapısı, yeni gruplar arasındaki yeteneklerin de kullanıldığı bilgisayar ve iletişim üzerinde devam eden çalışmaları yansıtmaktadır.

Intel Başkanı ve COO’su Paul Otellini konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada Intel’in, müşterilerimizin taleplerini karşılayan, pazar için yenilikçi ve heyecan verici teknolojiler sunan platformlarımızın geliştirilmesine daha iyi odaklanmamız için çalışanlarını ve kaynaklarını doğru pozisyonlara yerleştirdiğini belirtti. Otellini açıklamasını söyle sürdürdü: “Yeni organizasyon yapısı, pazarın ihtiyaçlarını daha iyi anlayıp cevap vererek, karar alma süreçlerini hızlandırarak ve operasyonlarımızda dünyanın en iyisi olmamızı sağlayarak gelişim fırsatlarını değerlendirmemize yardımcı olacak. Her bir operasyon ünitesi, Intel’in bütün yapısını platform ürünlerimizin stratejisiyle tutarlı hale getirerek, bilgisayar teknolojisi ve iletişim kaynaklarımızı, başarılı olması için onları doğru yönlendirme becerisine sahiptir.”


COO Paul Otellini ve CEO Craig Barrett’a raporlama yapacak olan organizasyon üniteleri şu şekildedir:

Mobilite Grubu: Sean Maloney ve Dadi Perlmutter tarafından yönetilecek olan grup, dizüstü bilgisayarları, bilgisayar teknolojileri ve iletişim araçları için platform geliştirecek, ve farklı mobil aygıtların birlikte çalışması ve kullanılması kolay hale getirilecek.

Dijital Ofis Grubu: Pat Gelsinger ve Abhi Talwalker tarafından yönetilecek olan grup, kurumsal müşterilere baştan ayağı çözümler sunmak için bilgisayar teknolojileri ve iletişim altyapı platformlarını geliştirecek.

Dijital Ev Grubu: Don MacDonald tarafından yönetilecek olan grup, tüketicilerin dijital ev, eğlence uygulamaları ve tüketici elektroniği araçları ile ilgili ihtiyaçlarına cevap verecek bilgisayar teknolojileri ve iletişim altyapı platformlarını geliştirecek.

Dijital Sağlık Grubu: Louis Burns tarafından yönetilecek olan grup, sağlık araştırmaları, teşhis ve üretkenlik konularında Intel’e iş fırsatları yaratacak ve ürünler geliştirecek.

Kanal Ürünler Grubu: Bill Siu tarafından yönetilecek olan grup, dünya çapındaki ihtiyaçları karşılayan Intel ürünlerini geliştirmeye ve satmaya odaklanarak Intel’in global pazardaki başarısını daha da artırmayı amaçlıyor.

Okuyucu Yorumları