İnternet devi bu patenti gerçekten aldı!

Dev internet şirketinin aldığı bu "gizemli" patentin arkasından acaba ne çıkacak?

Bu patenti gerçekten aldılar!

Daha önce pek çok ilginç patent başvurusu gördük. Bunlardan bazıları, patente konu olanın "genel geçer" şeyler olması nedeniyle kabul görmedi. Örneğin Google'ın Glass için isim hakkı istemesinin üzerinden çok fazla zaman geçmedi. Şimdi de online satış devi Amazon, çok ilginç bir başvuruda bulundu ve beklenenin aksine, bu patent başvurusu kabul edildi.

Amazon yukarıda gördüğünüz "Stüdyo Düzeni" için Amerika Birleşik Devletleri Patent ve İsim Hakkı Ofisi'nden patent almayı başardı. Amazon'un bu patenti her basit stüdyoda bulunabilecek ekipmanlardan oluşuyor. Amazon'un patentinde "bu stüdyo düzenini doğru kamera, arkaplan ve ışıklandırma ile kullanırsanız, hiç bir kalite kaybına yaşamazsınız." ibaresi bulunuyor. Amazon aynı zamanda doğru ışıklandırma ile bu düzeni kullanarak yeşil perde'nin kullanılmasına gerek kalmadığını vurguluyor.

Kısacası Amazon, genel geçer sayılabilecek bir stüdyo düzenini kendi üzerine patentlemeyi başarmış durumda. Bu patentle ne yapmayı amaçladığı ise, şimdilik bilinmiyor...

Okuyucu Yorumları