İnternette Chrome mucizeleri!

Google'ın Chrome Web Lab deneyleri, Chrome ve internetin neler başarabileceğini bizlere ispatlıyor!

İnternette Chrome mucizeleri!

Bir internet şirketi olan Google, web'in hünerlerini bize göstermeyi tabii ki seviyor. Arama devi doğal olarak kendi web tarayıcısı Chrome'u da tanıtmadan geçmiyor. Google'ın son girişimlerinden bir tanesi olan Web Lab ise kullanıcıları hem eğitmeyi, hem de eğlendirmeyi amaçlıyor. 5 deney setinden oluşan Chrome Web Lab, gerçek dünyada, Londra'daki Bilim Müzesi'nde denenebildiği gibi Chrome ile çevrimiçi olarak da kullanılabiliyor. Her deney, etkileşimli bir öğeye sahip, ancak tamamen katılabilmek için bir hesabınız olması gerekiyor.

Universal Orchestra

Universal Orchestra, Bilim Müzesi ve çevrimiçi olarak katılabileceğiniz bir orkestra. Universal Orchestra'da farklı vurmalı çalgılar arasından bir seçim yapabiliyor ve notalarınızın ne zaman çalınacağını seçebiliyorsunuz. Deney, internette gerçek zamanlı ortak çalışmayı tanıtmayı amaçlıyor ve aynı zamanda oldukça eğlenceli.

Daha fazlası haberimizin ikinci sayfasında...

Teleporter, Sketchbots, Data Tracer ve fazlası

Teleporter, Sketchbots, Data Tracer ve fazlası

Teleporter

Teleporter, size dünyanın farklı yerlerinden canlı beslemeler gösteriyor ve onları sanal olarak ziyaret etmenize izin veriyor. İstediğiniz yeri 360 derecelik bir panorama olarak görmeniz mümkün. Bu deney, sıkıştırmayı ve internetin sizi istediğiniz yere nasıl götürebileceğini göstermeyi amaçlıyor.

Sketchbots

Web Lab'daki en ilginç deneylerden biri olan Sketchbots, web kameranıza erişim izni verdikten sonra bir fotoğrafınızı çekiyor ve yukarıda gördüğünüz gibi bir resme dönüştürüyor. Sketchbots, isterseniz bu resmi gerçek hayatta çizebiliyor. Deneyin amacı, programlama dili yoluyla web'in nasıl fiziksel nesnelerle bağlanabildiğini göstermek.

Data Tracer

Data Tracer'da birtakım anahtar sözcükler kullanarak resim araması yapmanız gerekiyor. Size bir seri resim gösteriliyor ve bunlardan birine veya daha fazlasına tıklamanız isteniyor. Bunun ardından resmin gerçek hayatta nerede olduğu ve onu çevrimiçi olarak bulup göstermenin ne kadar sürdüğü gösteriliyor. Deneyin amacı, verinin web üzerinde nasıl yoluculuk yaptığı.

Lab Tag Explorer

Lab Tag Explorer, önceki deneylerin tüm verilerini görsel bir biçime büründürerek onları bir araya topluyor. Deneyin amacı, aradığınız bilgiyi çevrimiçi olarak arayıp bulmanın ne kadar kolay olduğunu göstermek.

Chrome Web Lab'a buradan ulaşabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları