iOS 11, DNDWD ile Trafik Kazalarını da Engelleyecek!

Tanıtım sırasında çok fazla dikkat çekmese de Apple, iOS 11 ile birlikte DNDWD ismini verdiği, ilginç bir özelliği de hayatımıza sokuyor!

iOS 11, kazaları engelleyebilir mi?

Yeni istatistikler trafik kazalarında artış olduğunu gösteriyor. Sebep olaraksa özellikle telefonlarından kopamayan dikkatsiz sürücüler gösteriliyor. Apple, yakında çıkacak olan iOS 11 için yeni bir "dikkatsiz sürüş engelleyici" özellik sunacak. Özelliğin ismi, Do Not Disturb While Driving (Sürerken Rahatsız Etmeyin), kısaca DNDWD. Bu özellik sürüş yaptığınızı anlıyor ve telefonu büyük oranda etkisiz hale getiriyor. Tabi DNDWD'yi kolaylıkla devre dışı bırakmak mümkün.

DNDWD'nin gerçekte tam olarak nasıl çalışacağını bilmiyoruz, ama Apple'ın WWDC 2017'deki kısa sunumuna göre, hareket eden bir arabada olup olmadığını Wi-Fi ve Bluetooth kullanarak anlayacak. Sürücü telefonu eline alırsa, siyah bir ekran görecek, ısrar ederse de DNDWD ekranı görünecek. Bu sayede sürücü bu özelliğin çalıştığını anlayacak.

Bir arabada telefon kullanmak için çok fazla sebep olduğunu düşünerek, Apple bazı detayları da atlamamış. Telefona yolcu olduğunuzu söyleyerek, normal bir şekilde kullanabilirsiniz. Benzer şekilde, DNDWD dışı kalmasını istediğiniz bağlantıları belirleyebilirsiniz; bu sayede onlardan mesaj ve arama alabilirsiniz.

Araba içindeki senaryolar, ufak bir teknik özelliğin başa çıkabilmesi için fazla çeşitli gibi göründüğü bir gerçek. Ama Apple'ın bu özelliği iOS 11'e eklemiş olması güzel bir durum. Yalnız trafik kazalarını azaltmak için bundan fazlasının gerektiği de bir gerçek...

Okuyucu Yorumları