iPhone 12'nin Pili Ne Kadar? iPhone 12 Pil Kapasitesi, iPhone 11'den Küçük!

iPhone 12'nin pil kapasitesi ortaya çıktı. Elde edilen bilgilere göre yeni telefondaki pil, iPhone 11'in pilinden daha küçük. iPhone 12 mini'nin pili ise çok daha ufak!

iPhone 12'nin pili ortaya çıktı

Apple, bilindiği üzere hiçbir zaman telefonlarına büyük piller koymuyor, ancak iPhone 12 serisine baktığımızda, standart iPhone 12'nin görünüşte iPhone 11'den daha küçük bir pile sahip olduğu görülüyor. Bu bilgi, Tecnoblog tarafından tespit edilen Anatel (Brezilya Ulusal Telekomünikasyon Ajansı) tarafından yapılan başvurulara dayanıyor. iPhone 11'de pil 3.110 mAh iken, başvuruya göre iPhone 12'de 2.815 mAh pil bulunuyor. Başvuru dosyasında iPhone 12 mini'nin pili ise 2,227 mAh olarak görünüyor ki bu gerçekten bir akıllı telefon için oldukça küçük bir rakam.

iPhone 12 Pili Ciddi Bir Problem Olmayabilir

Her ne kadar pil kapasitesi düşmüş gibi görünse de, bu telefonun kullanımı açısından bir problem teşkil etmeyebilir. Aslında Apple, iPhone 12'nin, görünüşte daha küçük bir bataryaya sahip olmasına rağmen, 11 saat video izlemenize (iPhone 11'den bir saat daha fazla) imkân verdiğini belirtiyor. Listelenen diğer pil istatistikleri her iki telefon için de aynı, bu nedenle muhtemelen daha uzun bir kullanım süresi mevcut değil.

Bu arada, iPhone 12 mini'nin 10 saat video oynatabileceği iddia ediliyor. Bu değer iPhone 11 ile aynı, ancak video akış servislerinden değil de telefonun içinden video oynattığınızda bu süre düşecek gibi görünüyor (iPhone 11, 15 saat - iPhone 12, 17 saat). Aynı şey müzik dinleme için de geçerli (iPhone 11, 50 saat - iPhone 12, 65 saat).

Pil kapasitesi düşük görünse de, telefonlarda daha az güç tüketen daha yüksek performanslı A14 Bionic yonga setinin kullanılmakta olduğunun altını çizelim.

Okuyucu Yorumları