iPhone 15'e gelecek özellikler: İşte kesinleşen 4 yeni iPhone 15 özelliği

iPhone 15 serisinin tanıtımına az bir zaman kala, Apple'ın yeni serisine getireceğinden emin olduğumuz dört özelliği sizin için bir araya getirdik...

iPhone 15'e geleceği kesin olan 4 yeni özellik

İki aydan kısa bir süre sonra Apple iPhone 15 serisini tanıtacak. Bu zamana kadar pek çok şüpheli söylenti duymuş olsak da, Apple'ın iPhone 15'e getireceğinden emin olduğumuz birkaç özellik de var. İşte bunlardan dördü:

Dinamik Ada her modele geliyor

Ekran analisti Ross Young'a bakılırsa Apple, Dinamik Ada'yı her iPhone 15 modeline getirecek. Apple analisti Ming-Chi Kuo ve Bloomberg'den Mark Gurman da aynı fikirde. Bununla birlikte, bu her modelin Always-On ekran teknolojisine veya ProMotion'a sahip olacağı anlamına gelmiyor. Young, bu iki özelliğin iPhone 15 Pro serisine özel olacağına inanıyor.

Analistler, genel olarak, standart iPhone 14 modellerinin öncekilerden daha kötü satması nedeniyle, temel modellere Dinamik Ada'nın eklenmesinin Apple'ın satışlarını artırmasına yardımcı olacağına inanıyor.

Her modele ayrı işlemci

Apple'ın her yeni iPhone için aynı işlemciyi sunduğu günler geride kaldı. 2022'de başlayan bir trend 2023'te de devam edecek, yakında çıkacak olan A17 Bionic çip iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerine özel olacak, "geliştirilmiş" A16 Bionic çip ise temel iPhone 15 sürümlerine güç verecek.

Analist Ming-Chi Kuo, Apple'ın Vision Pro için bir ekosistem oluşturma çabasının bir parçası olarak iPhone 15 Pro için "donanım özelliklerini agresif bir şekilde yükseltmesini" bekliyor. Bloomberg tarafından daha önce yayınlanan bir haberde, yeni A17 Bionic çipin TSMC'nin yaklaşık %35 daha az güç gerektirirken daha iyi performans sunan yeni 3nm sürecini kullanacağı belirtilmişti.

iPhone 15 Pro Max'e özel periskop lens

Periskop lensin eninde sonunda iPhone'a geleceğine dair yıllarca süren söylentilerin ardından, iPhone 15 Pro Max bu yeni özelliğe kavuşan ilk cihaz olacak gibi görünüyor. Trendforce, Jeff Pu ve Ming-Chi Kuo, 5x veya 6x optik yakınlaştırmalı Apple cihazlarına periskop lensin geleceğine inanan kaynaklar arasında yer alıyor.

İlginçtir ki, periskop lensin gelecek yılın iPhone 16 Pro'sunda bulunacağına dair söylentiler de var. Apple'ın ekran boyutunu artırmayı ve telefonun dahili bileşenlerini yeniden düzenlemeyi planlaması, bu teknolojik gelişmenin kalıcı olacağı anlamına geliyor.

Lightning bağlantı noktası tarih oluyor

On yıl önce iPhone'un Lightning bağlantı noktası tanıtıldığında Apple, tescilli teknolojinin önümüzdeki on yıl boyunca cihazlarına güç vereceğini söylemişti. Zaman ilerledikçe, şirketin Lightning'den USB-C'ye geçme zamanı geldi. Tabii ki bunda, AB kurallarının da etkisi büyük.

Söylentiler iPhone 15 Pro ve Pro Max'in Thunderbolt 4 bağlantı hızlarına sahip olacağını söylüyor. Buna karşılık, temel modeller standart bir USB-C veri aktarım özelliğine sahip olacak. Yine de kesin olan bir şey var: Dört model de bu yeni formata geçecek. Bu durum beklenenden daha erken gerçekleşti çünkü Apple'ın Avrupa Birliği'nde uyması gereken yeni bir yasal zorunluluk var.