iPhone 4 için şifre kırıcı!

Ünlü şifre kırma firması Elcomsoft, iPhone 4'ler için özel bir şifre kırma programı yayınladı...

iPhone şifre kırıcı!

Rus şifre kırma firması Elcomsoft, iPhone 4'lerin bilgisayarlarda yedeklenen bilgilerindeki şifreyi çözebilen yeni bir yazılım yayınladı.

Elcomsoft'un açıklamasına göre Apple, iPhone 4'teki şifreleme sistemini değiştirdi. iPhone bir ev bilgisiyarına bağlandığında, içindeki veriler otomatik olarak, anahtarlık adı veriken bir sistemle yedekleniyor.

Bu yedekleme sistemi daha önceki iPhone'larda ürüne dayalı bir şifreleme sistemine sahipken iPhone 4'lerde bilgiler yedeklenmek istenirse, sistem, kullanıcıdan bir şifre seçmesi istiyor. Peki bu şifre unutulursa ne oluyor? Tabii ki bilgisayardaki iPhone 4'e ait bütün bilgiler siliniyor ve yeniden iPhone'a aktarılamıyor.

Ancak Elcomsoft'un yazılımı da burada işin içine giriyor. Uygulamanın adı iPhone Şifre Kırıcı, ve yüzde yüz başarı oranına sahip olmasa da, kısa ve basit şifreleri birkaç saniye içinde kırabiliyor.

iPhone Şifre Kırıcı, kullanıcıların kendi yedeklemelerinde kullanması için yasal olsa da başkasının iPhone yedeklemeleri için kullanılması yasalara aykırı. Yazılımın fiyatı da 126 dolar.

Okuyucu Yorumları