iPhone 5'in işlemcisi ABD'de daha mı hızlı?

İşte yeni iPhone bilmecemiz: Bir iPhone 5'teki işlemci, diğer bir iPhone 5'ten farklı olabilir mi?

iPhone 5 bilmeceye döndü!

iPhone 5'deki işlemcinin 1.3GHz saat hızında çalıştığı, ilk başta düşünüldüğü gibi 1GHz olmadığı geçtiğimiz günlerde anlaşılmıştı. Bununla birlikte bir web sitesinin gerçekleştirdiği test, yine kafaları karıştırdı.

Apple'ın yeni iPhone'unun arayüzü içinde çift çekirdekli yeni işlemcisiyle yüksek bir performans sunduğundan şüphemiz yok. Hız testi GeekBench'e göre iPhone 5'in A6 işlemcisi, 1.3GHz'de çalışıyor. GeekBench'in bir önceki sürümünde bu hız, 1GHz olarak gösterilmişti, ancak yeni sürüm bu sorunu ortadan kaldırmıştı. Şimdi ise TechRadar, İngiltere'de satılan bir iPhone 5'de yaptığı GeekBench testinde işlemcinin sadece "1.1GHz çift çekirdekli" olduğunu gördü. Site, iPhone 5'in kimlik adının "iPhone 5,2 olmasına dikkat çekiyor".

Amerika'da satılan iPhone 5'in model kimliği ise "iPhone 5,1" ve siteye göre fark, 3G/4G ağ desteğinden fazla olabilir. Site, Amerika'da satılan iPhone 5'lerin daha hızlı bir işlemcisi olabileceğini vurguluyor.

İşlemci performansında görünen farkların GeekBench'le mi ilgili olduğu, farklı bölgelerde satılan iPhone 5'lerin işlemcilerinin farklı olup olmadığı, zaman içinde yapılan testlerle daha iyi anlaşılacak.

Okuyucu Yorumları