iPhone 6'nın Wi-Fi hızı, 5S'inki karşısında!

Yeni iPhone 6'ların Wi-Fi performansı, bir önceki iPhone 5S'inkinden ne kadar hızlı? İşte cevap...

iPhone 6'nın Wi-Fi'ı testte!

Apple'ın yeni iPhone 6'sı ve hassas bebeği iPhone 6 Plus'ı, sadece boyut olarak büyük değiller. Telefonların dahili bileşenlerinde de bazı geliştirmeler var. Yeni iPhone'ların 802.11ac destekli Wi-Fi yongası, internet hızınızı katlayabilir. Ancak bunun için birkaç koşulu aynı anda yerine getirmeniz gerekiyor.

Yeni ve hızlı Wi-Fi standardı 802.11ac, Galaxy S5, Nokia Lumia Icon, Galaxy Note 3 gibi telefonlarda hali hazırda desteklenmekte. Ancak iPhone sahipleri, iPhone 6'larla birlikte ilk kez bu standardın yüksek hızından faydalanabilecekler. 5GHz 802.11ac Wi-Fi bağlantıları, eski 802.11n'ye göre iki kattan daha hızlı veri aktarabiliyor. Yukarıda izleyebileceğiniz videoda ise iPhone 6 Plus'ın iPhone 5S'e göre iki kattan daha yüksek bir aktarım sunduğu görünüyor.

Daha hızlı yüklenen videolar ve web siteleri için heveslenmeden önce şunu söyleyelim. Router'ınızı son birkaç sene içinde değiştirmediyseniz, bu hızdan faydalanamayacaksınız. Sadece router da yeterli değil; internet aboneliğinizin de bu hıza olanak sunması gerekiyor.

Okuyucu Yorumları