iPhone 6'dan yeni zafer!

Dünyanın en büyük üçüncü telefon pazarı olan Çin'de Apple, Çinli devleri bile yerle bir etti!

iPhone 6'dan yeni zafer!

Xiaomi, uzun zamandır Çin'in akıllı telefon pazarının en tepesinde yer almayı başardı ancak Apple, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus için var olan talep sayesinde yeni bir numara olmayı başardı.

IDC'nin verilerine göre Apple, 2015'in ilk çeyreğinde hem piyasaya sürülen cihaz sayısında, hem de satış sayılarında Xiaomi'yi geride bıraktı. Çin'de ilk çeyrekte piyasaya sürülen cihazların yüzde 14.5'inde imzası bulunan Apple'ı, yüzde 13.5 ile Xiaomi takip ediyor. Bu ikilinin ardındansa, Huawei, Samsung ve Lenovo geliyor.

Satış sayılarında da Apple birinciliği kapmayı başardı. Çin'de satılan telefonların yüzde 14.7'si, ilk çeyrek sonuçlarına göre Apple'a ait. Yüzde 13.7 ile Xiaomi ikinci, yüzde 11.4 ile Huawei üçüncü, yüzde 9.7 ile Samsung dördüncü ve yüzde 8.3 ile Lenovo beşinci sırada.

Yukarıdaki tabloda dikkatinizi, mutlaka "Other" yani "Diğer" kategorisi çekmiştir. Bilindiği gibi yüzlerce Çinli üretici telefon üretimi işinde ve bu "Diğer" kategorisinde, Motorola ya da Sony gibi devlerin arasında işte bu isimsiz üreticiler de var.

Okuyucu Yorumları