iPhone 7'nin yeniliklerini iPhone 7'den önce yapanlar!

Apple'ın iPhone 7'de "yenilik" diye bize sunduğu işlevler, bu telefonlarda zaten vardı!

iPhone 7'den önce onlar yaptı!

Apple, bu seneki iPhone 7'lerini yeni birkaç işleve ve yeni parlak renk seçeneğine dayandırıyor. ABD'li firmanın bizlerin ilgisini çekecek kadar yenilik yapıp yapmadığı bir süre tartışılacak ve bu tartışma en çok Android'in işine yarayacak. İşte iPhone 7'nin yeniliklerini Apple'dan önce yapanlar.

Su geçirmezlik: Sonunda su sıçramalarına ve toza dayanıklı bir iPhone 7'miz var. IP67 damgalı bir iPhone 7'den elbette hiç şikayetçi değiliz. Ancak Samsung Galaxy S7'nin bu özelliği sunduğunu ve daha uygun fiyata satıldığını hatırlatalım. Su ve toz geçirmezlik özelliğine sahip çok daha uygun fiyatlı Android'ler de var.

Çift SIM: Bütün iPhone kullanıcılarının çift SIM karta çok meraklı olmadığını biliyoruz; ancak Apple bunu bir seçenek olarak sunabilirdi. Piyasada farklı fiyat aralıklarında birçok çift SIM kartlı telefon bulmanız mümkün. Örneğin OnePlus 3, 64GB depolama alanına sahip, iyi bir kamerayla geliyor ve çift SIM desteği sunuyor.

Çift kamera: iPhone 7 Plus, arka yüzünde iki adet 12 megapiksellik kameraya yer veriyor. Apple'a göre optik zum özelliği, ilk kez donanımsal olarak iPhone 7 Plus ile sunuluyor. Ancak çift kameralı Android'li telefon arıyorsanız, fiyatı cüzdanınızı delip geçmeyecek Huawei P9'a göz atabilirsiniz.

Kulaklık girişsiz telefon: Apple, 3,5mm kulaklık girişini kaldıran ilk firma değil. Firma bu işi diğerlerinden daha iyi yapmış olabilir, ancak ondan önce davranan bir firma var. Çinli firma LeEco, daha önce tanıttığı Le 2 ve Le Max 2'de klasik ses girişi yerine USB Type C'yi kullanıyordu. Apple'ın dönüştürücüyü kutuya ilave ettiğini söylüyor olabilirsiniz; ancak fiyat farkına bakmanızı tavsiye ediyoruz.

32GB'lık iPhone 7: Apple sonunda 16GB'lık modeli bırakıp, en küçük depolama seçeneği olarak 32GB'lık iPhone'u sunmaya başladı. Yani iPhone 7'nin 32, 128 ve 256GB'lık sürümleri arasında seçim yapmanız gerekiyor. 256GB'lık modeli istiyorsanız, ona küçük bir servet yatırmanız gerekeceğini tahmin etmek de zor değil. Buna karşın 256GB'lık alan sunan Android'li telefonları ise belki de üçte biri fiyatına alabileceksiniz.

Okuyucu Yorumları