iPod çılgınlığı BMW otomobillere sıçradı

Apple ve BMW bir işbirliğine imza atarak iPod’ları bazı BMW modellerine entegre edecek “BMW iPod Adaptörü”nü geliştirdi.

iPod çılgınlığı BMW otomobillere sıçradı

İlk etapta ABD’de kullanılmaya başlanacak bu adaptör sayesinde iPod; BMW’nin, 3 Serisi, Z4 Roadster, X3 ve X5 SAV (Sports Activity Vehicles) modelleriyle yine BMW tarafından üretilen efsanevi Mini Cooper’ın MINI modelinde müzik sistemine dahil edilebiliyor. iPod’un araca entegre edilmesiyle otomobilin direksiyonundan komut vermek mümkün hale geliyor.

Kullanıcı, aracın direksiyonu üzerinde yer alan çoklu kumanda ile iPod’a kumanda edebiliyor. Otomobilin mevcut ses sitemine bir adaptör ile entegre edilebilen iPod ile sürücüler, kendi müzik listelerinin dışında BMW’nin kendileri için hazırladığı 5 farklı müzik listesi arasında seçimler yapabiliyor, diledikleri şarkıları dinleyebiliyor. Aracın torpido gözünde muhafaza edilebilen iPod, üstün teknolojisiyle yoğun sarsıntılarda bile kesintisiz çalışmaya devam ediyor.

Otomobilinde müzik stüdyosu taşımak isteyenler için ideal
BMW’nin ABD Palo Alto’daki teknoloji merkezinde uzman mühendisler tarafından üretilen otomobil adaptörü ile araca iPod’un 15, 20 ve 40 GB’lık modelleri entegre edilebiliyor. Araç sahibi iPod’unun kapasitesine göre 2.500 ile 10 bin adet arasındaki şarkıyı otomobilinde taşıyabiliyor. Aynı müziği CD çalardan dinlemek isteyen sürücülerin iPod’un kapasitesine ulaşabilmesi için araçlarının arkasına binlerce CD’yi taşıyabilecek bir konteyner bağlatmaları gerekiyor.

ABD’de 2002-2003 ve 2004 model BMW ve Mini Cooper otomobil sahipleri 149 USD karşılığında iPod adaptörünü araçlarını taktırabiliyorlar.

Okuyucu Yorumları