İrlandalı tutuklu cep telefonu yuttu!

Cep telefonunu yutan İrlandalı için doktorlar, bakın nasıl çözümler buldu...

Cep telefonunu yuttu!

İrlanda'da 29 yaşındaki erkek bir tutuklu, cep telefonunu yuttuğu gerekçesiyle hastaneye kaldırıldı. Telefonunu yuttuktan altı saat sonra kusmaya başlayan bu kişinin bazı psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı. X-ray filmiyle de kanıtlanan bu tuhaf hadise ilginç bir biçimde bu kişide bulantı dışında herhangi bir ciddi rahatsızlığa neden olmadı. Doktorlar da bunun üzerine en iyi çözümün yeterince bekleyip cihazın sindirim yoluyla dışarıya çıkması olduğuna karar verdiler.

Fakat aradan geçen 18 saatin ardından telefonun halen vücuttan dışarıya atılmadığının fark edilmesiyle, nihayet bir cerrahi operasyon seçeneği üzerinde durulmaya başladı.

İlk yöntem olarak hastanın yemek borusu üzerinden telefona ulaşıp onun çıkarılmaya çalışılmasıydı. Fakat doktorlar telefonun bu şekilde yemek borusundan çıkarılamayacağını fark ettiler. Geriye kalan tek çözüm olarak sezeryan yöntemle hastanın ameliyat edilmesine karar verildi. En doğru müdaheleyi yapmak için hasta birkaç saat süreyle gözetim altına alındı.

Daha sonra yapılan operasyonla çıkarılan ve Long-CZ marka olduğu anlaşılan telefonun 68 x 23 x 11 mm ölçülerinde olduğu belirtildi.

İrlandalı tutuklu cep telefonu yuttu!

İrlandalı tutuklu cep telefonu yuttu!
Long-CZ
Okuyucu Yorumları