İsim Benzerliği, Kısa Süre Sosyal Medyadan Etti!

İsmi bir şarkıcıyla aynı olan 45 yaşındaki kadın, sosyal medya hesaplarının bir süre kapatılmasıyla şoka uğradı!

Tek suçu, ismi!

Üç boyutlu baskından robotlara farklı alanlarda çalışan sergi sanatçısı, 45 yaşındaki Meghan Trainor, bir başka Meghan Trainor'u taklit ettiği gerekçesiyle sosyal medya hesaplarına ulaşamaz hale geldi.

Trainor, 25 yaşındaki pop şarkıcısı ve besteci Meghan Trainor, yaklaşık beş sene önce ortaya çıktığında herkesin "All About That Bass" single'ını kendisine gönderdiğini söylüyor. Ancak durum, daha önce 45 yaşındaki Trainor'ın işini yapmasını engelleyecek kadar hiç karışmamıştı. 24 saat boyunca YouTube, Gmail ve Twitter hesaplarına ulaşamayan Trainor, küçük bir şok yaşadı.

Trainor'ın hesabının devre dışı bırakılmasının nedeni, "ilkeleri çiğnemesi" idi. YouTube'tan gelen epostaya göre firma, geçerli bir taklit raporu almıştı. Bu sorunu Twitter'da açıklamaya çalışan Trainor'un Twitter hesabı da Cuma günü kısa bir süreyle askıya alındı. Daha sonra Twitter da hesabın "taklit" olarak işaretlendiğini doğruladı.

İsim Benzerliği, Kısa Süre Sosyal Medyadan Etti!

Trainor bir süre sonra Gmail ve Twitter hesaplarını geri aldı. YouTube ise yaptığı bir açıklamayla çok miktarda video arasında bu tür hataları zaman zaman yaptığını, hatalar kendilerine bildirildiğine hesapları hemen geri getirdiğini söyledi. Bağımsız bir sanatçı olarak çalışan Trainor'un eposta hesabına ulaşamaması, işlerini riske atmıştı. Google ve Twitter'ın sadece aynı ismi taşıdığı için bir kullanıcısını platformundan uzaklaştırması, taklitle ilgili olayların sert biçimde ele alındığının ve bu konuda bir gelişme olmadığının işareti. Bu tür bir olayın sizi internette bir anda nefessiz bırakabilmesi de olaydan çıkarılabilecek bir başka sonuç.

Okuyucu Yorumları