İşletim Sisteminde Ulusal Alternatif

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) geleneksel etkinliği Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri Antalya Manavgat'ta yapıldı. Bilişim sektörünü buluşturan etkinlikte TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, "Pardus Yeni Bir Al

İşletim Sisteminde Ulusal Alternatif

Türkiye Bilişim Derneği (TBD), geleneksel Bilgi İşlem Merkezi Yöneticileri Semineri'nin (BİMY) "Gelecek" temalı on üçüncüsünde TÜBİTAK Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü (UEKAE) Pardus Proje Yöneticisi Doç. Dr. Erkan Tekman, yaptığı konuşmada Pardus işletim sisteminin özelliklerini detaylı şekilde ele alarak, sistemi farklı boyutlarda inceledi.

Erkan Tekman sunumunda kendi deneyim ve öngörüleri ışığında Pardus’un yeni bir işletim sistemi alternatifi olarak değerlendirebileceğini ancak bu konuda esas kararın kullanıcılara ait olduğunu belirtti. Müşterilerin üretkenlik, verimlilik, kârlılık ve esneklik boyutunda tatmin edilmesi gerektiğini ifade eden Tekman, sistemin teknoloji, maliyet, değer yaratma, iş modeli ve süreç açısından da incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Beklentilere Tam Cevap

Açık kaynak kodlu bir sistem olması nedeniyle yenilikçi bir sistem olan Pardus’un esneklik, güvenlik, diğer sistemlerle birlikte çalışma, uygun maliyet ve kalite beklentilerine net şekilde cevap verdiğini belirten Tekman, sistemin açık lisans ve sürdürülebilirlik özellikleriyle de kullanıcılara değer sağladığını vurguladı.

İş modeli açısından hem yerel hem küresel özellikler taşıyan Pardus’un rekabeti de desteklediğini ortaya koyan Erkan Tekman, sistemin organizasyon, son kullanıcı, müşteri, kanal/iş ortağı için açık sistemin tüm avantaj ve değerlerini sunduğuna dikkat çekti.

Pardus Ekibi Genişliyor

Erkan Tekman Pardus konusunda geliştirme çalışmalarının devam ettiğini ve Pardus ekibinin genişleyerek daha da güçlendiğini de sözlerine ekledi.

Okuyucu Yorumları