İşte Dünyanın En "Basit" Telefonu Light Phone

The Light Phone, sadece temel özellikleri sunan muhtemelen dünyanın en basit telefonu. İşte özellikleri...

İşte dünyanın en "basit" telefonu

The Light Phone, üzerinde sadece temel özellikleri sunan, böylece kullanımı fazlasıyla sade ve basit olan, muhtemelen dünyanın tek örneği. 2015 yılında bir Kickstarter projesi olarak yola çıkan Light Phone, beklediği ilgiyi görmüş olacak ki mayıs ayının sonunda ABD'de satışa çıkıyor. Fiyatı ise 150 $.

Üzerinde yalnızca tuşları bulunduran, minik ekranı üzerinde saati ve tuşlamalarınızı gösteren Light Phone, alt kenarda mikrofon ve microUSB yuvasını, sağ kenarda SIM kart yuvasını, üst kenarda güç butonunu ve sol kenarda da kilit tuşunu bulunduruyor. Telefondaki hemen her şey bu kadar. Evet; bu telefonla yalnızca telefon ediyorsunuz, hepsi bu; yazı yok, Facebook yok, e-posta yok, video yok. Üreticiler bu telefonu konsept olarak belirlemiş ve böylece kullanıcılara basit, yalın ve minimal bir tasarım sunmayı amaçlamışlar. Bunda da fazlasıyla başarılı olmuşlar doğrusu.

Yalnızca kredi kartı büyüklüğünde olan ve cüzdan da rahatlıkla taşınabilecek Light Phone, üreticilerin verdiği bilgiye göre 3 günlük bekleme süresinin sahibi. Siyah ve beyaz renk seçeneklerine sahip olan telefon, şirketin tek çalışması değil; daha önce de bu tür konsept çalışmalara imza atmışlar. Bunlardan biri de 52MP, 16 lensli kameralı L16. Üzerinde tam 16 adet lens bulunduran L16, 52MP fotoğraf üretebiliyor. L16 da tıpkı Light Phone gibi bu yıl içinde satın alınabilecek. Light Phone şu an ön siparişte.

Okuyucu Yorumları