İstiyor ama Windows 7'ye geçemiyor!

Windows 7 için çok heyecanlanmış ve çok çalışmıştı... Ama şimdi geçemiyor! İşte sebebi...

Windows 7'ye geçemiyor!

Microsoft'un büyük umutlarla piyasaya çıkardığı yeni işletim sistemi Windows 7 genel olarak büyük beğeni topladı.

Vista'dan sonra Microsoft'un yaralarını saran Windows 7'den en memnun kalanlar ise ev kullanıcıları. Kurumsal kullanıcıların bir kısmı ise ciddi sorunlarla karşılaşıyorlar. Bunların başında ise daha önceden kullanılan bazı çok özel ve çok eski programların yeni sistem ile uyumsuz olması geliyor.

Windows 7'nin geliştirilmesi esnasında Microsoft ile dirsek temasında çalışan Intel de sorun yaşayan firmalar arasında.

Sorunun temeli ne?

Sorunun temeli ne?
16 bit uygulamalara herkesin ihtiyacı yok ama Intel'in var

Intel mühendislerinden Roy Ubry yaşadıkları sıkıntıların başında Windows 7'nin 16 bit uygulamaları desteklememesinin yattığını söyledi. Diğer bir sorun ise 64 bit işletim sisteminin, 32 bit uygulamaları "Program Files" klasöründe değil, ayrı bir klasörde tutuyor olması. Gerekli dosyaları bu klasör altında arayan programla bu nedenle Windows 7'de sorun yaratıyor.

Diğer bir sorun ise Windows 7'nin yenilenmiş güvenlik ayarlarının eski programların kafasını karıştırması. Vista'da da kullanılan UAC sisteminde Windows kullanıcıdan program erişim izinleri için izin istiyor ve bu izinden sonra programın çalışmasına izin veriyor. Ubry bazı programların bu izni hata olarak algıladıkları ve kullanıcının iznini beklemeden kendilerini kapattıklarını söyledi.

Microsoft'tan Waggener Edstrom, firmanın Intel'in sorunlarını çözmek için teknik ekipten yardım alacaklarını söyledi.

Okuyucu Yorumları