Ivy Bridge ailesine yeni işlemci...

Intel, yeni Haswell işlemcisini hazırlarken Ivy Bridge ailesinin son bombasını da patlattı!

Yeni Ivy Bridge bombası!

Intel, daha fazla güç isteyenler için yeni bir işlemciyi tanıtıyor: Ivy Bridge E.

Ivy Bridge E işlemcileri, yapısal olarak büyük bir değişiklik getirmiyor ancak güç anlamında önemli bir fark yaratıyor. Bilgisayarlarına çok daha fazla güç isteyen PC tutkunları için hazırlanan Ivy Bridge E işlemcileri, PCI Express 3.0 ve daha başarılı bir hafıza kontrolünü içeriyor.

Normal Ivy Bridge işlemcileri LGA1155 soket yapılı anakartlara ihtiyaç duyarken, E varyasyonu Socket 2011 yapısını gerektiriyor.

E varyasyonu, 4 veya 6 çekirdekli olarak, ve 15 MB L3 Cache ile geliyor. Enerji ihtiyacı ise 130 Watt. Yeni işlemcinin asıl büyük değişikliği, 32 nanometre yapısından 22 nanometre yapısına inmiş olması. bu da işlemcide çok daha fazla sayıda transistör bulunuduğu anlamına geliyor. Dolayısıyla, performansta ve enerji kullanımında çok daha etkin bir işlemci olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca yeni işlemciler DDR3 hafıza modüllerinde sadece 1600 MHz'ı değil, 1866 MHz'ı da destekleyecek.

Intel'in yeni E varyasyonu işlemcileri aslında 2013'ün üçüncü çeyreğinde piyasaya çıkarması bekleniyordu ancak Intel'in işlemcileri kullanıcılara daha erken ulaştırabileceği de konuşuluyor. Intel, 2013'ün ilk yarısında, yeni mimariye sahip olan Haswell işlemcilerini piyasaya çıkaracak.

Okuyucu Yorumları