ixquic: Takipten sıkılana özel arama motoru

Google'ın bilgilerinizi kaydetmesi canınızı sıkıyorsa, Türkçe desteği de sunan ixquick tam size göre

Saygılı arama motoru!

Bir tıklamayla dünyanın her yerindeki bilgiye kolayca ulaşılabilmesini sağlayan ve iletişimde yeni bir çığır açan internet, kullanıcılar için birçok nimete sahip olsa da, kullanıcın gizliliklerini yakından ilgilendiren bazı olumsuz durumlar da yok değil.

Bu anlamda kullanıcıların arama yaparken kendilerini daha güvende hissetmeleri için kurulan lxquick isimli arama motoru, kullanıcıların kayıt bilgilerini sadece 48 saat süreyle kayıt altında tutuyor ve ardından bu bilgileri otomatik olarak siliyor. işin en güzel kısmı ise, arama motorunun Türkçe arabirime de sahip olması.

Sonuçları görüntüleyebilmek için diğer arama motorlarını kullanan lxquick'in CEO'su Robert Beens, kullanıcıların arama yaparken kendilerini güvende hissetmeleri gerektiğinin altını çizerken, lxquick'in kullanıcıların daha güvenli bir şekilde arama yapabilmesine imkan verdiğini de sözlerine ekledi.

Google ve diğer arama motorlarındaki son durum

Google ve diğer arama motorlarındaki son durum

Bilindiği gibi her gün milyonlarca kişi, Google ve Yahoo gibi arama motorlarını yoğun bir şekilde kullanıyor. Ancak bazı kullanıcılar arama yaparken kendini pek de rahat hissetmiyor; zira Google gibi arama motorlarında arama yapan kullanıcıların IP adresleri, yine bu arama motorlarınca uzun bir süre kayıt altında tutulabiliyor ve bu da kullanıcıların gizlilik haklarına aykırı bir tutum olarak görülüyor.

Şikayetlerin ve eleştirilerin son yıllarda hızla artmasıyla birlikte 24 ay süreyle IP adreslerini kayıt altına alan Google, ilk olarak bu süreyi 18 aya düşürürken, eleştirilerin ardı arkasının kesilmemesi üzerine bu süreyi de yeniden düzenleyerek 9 aya indirdi. Yahoo da Google'dan geri kalmayarak bu son gelişmelerle birlikte kullanıcılarının IP adreslerini sadece 3 ay sakladığını duyurmuştu.

Her ne kadar arama motorları bu kayıtları kullanıcıların çıkarına kullanmak için sakladığını öne sürse de, kullanıcıların büyük bir bölümü arama motorlarının bu tutumunu gizlilik haklarına aykırı olduğu gerekçesiyle karşı çıkıyor.

Ixquick arama motoruna ulaşmak için tıklayın...

Okuyucu Yorumları