İzlandalı korsanlar, hükumet kuruyor!

Korsan Partisi, bu Avrupa ülkesinde hükumetin başına geçmeye hazırlanıyor!

Korsanlar, hükumet kuruyor!

Yeni bir anket, eğer İzlanda'da bugün oylama yapılsaydı, Pirate Party'nin (Korsan Partisi) parlamentoda en büyük parti olarak ortaya çıkacağını gösteriyor. Sonuçların gösterdiğine göre Pirate Party'ye muhalefet oluşturmayı hedefleyen diğer partiler, büyük bir düşüş yaşıyor.

Medya firması 365'in anketi, korsanların yüzde 38.1 oya sahip olacaklarını ve parlamentoda en büyük koltuk oranına sahip olacaklarını gösteriyor. Ankete göre ikinci en büyük parti ise Independence Party (Bağımsızlık Partisi) ve yüzde 27.6 oya sahip durumda. Independence Party, şu anda Prograssive Party ile koalisyon hükumeti içerisinde yer alıyor. Anketin gösterdiğine göre Progressive Party, seçim zamanındaki yüzde 24.4 oy oranından yüzde 12.8 oy oranına gerilemiş durumda.

İzlanda seçimlerinin önümüzdeki baharda gerçekleşecek olması sebebiyle, Korsan Parti'nin şu andaki en büyük hedefi, bu anket ile ortaya çıktığı üzere var olan popülerliklerinin gerilemesini durdurmak olacaktır. Ocak ayında yapılan bir anket, eğer seçim o sırada yapılsaydı Pirate Party'nin yüzde 41.8 oya sahip olacağını göstermekteydi. Bu oran şu anda yüzde 38.1'e düşmüş durumda. Ülkenin parlamentosunda genel bir üstünlüğe sahip olmak için partinin 32 koltuğa ihtiyacı bulunmakta ve şu anki anket sonuçlarına göre sadece 26 koltuğa sahip durumdalar.

2013 yılında Snowden'in açıklamalarının kısa bir süre sonrasında, Icelandic Pirate Party ortak kurucularından biri - Helgi Hrafn Gunnarsson - parlamentoya sunduğu bir öneri ile Edward Snowden'e İzlanda vatandaşlığı verilmesini istemişti. Ancak o sırada Pirate Party'nin parlamentodaki zayıf konumu sebebiyle, bu öneri kabul edilmemişti.

Korsan partileri, Dünya'nın her yanında ortaya çıkmakta ve üyeleri, çeşitli Avrupa ülkelerinin parlamentolarında kendilerine yer bulabiliyor. Korsan partilerinin ortak amaçlarının arasında ise telif hakkı reformu, bilgi gizliliği ve internet tarafsızlığı var...

Okuyucu Yorumları