James Bond filmlerindeki "rüya" gerçek oldu!

İlk bakışta etkileyici bir Lamborghini görebilirsiniz. Ama bu araç, düşündüğünüzden çok farklı!

O bir Lamborghini değil; Z1A!

İtalyan otomobil devi Lamborghini'nin, servet değerindeki araçlarından biri için para ayırabilirsiniz. Ya da daha azına, Lamborghini Countach 5000QV'den esinlenerek tasarlanan, James Bond filmlerinde karşımıza çıkan, hem suda hem de karada gidebilen amfibik bir araç da alabilirsiniz.

Z1A kod adlı araç halihazırda eBay üzerinde 18.995 pound (yaklaşık 77 bin lira) karşılığında satışa çıkarılmış durumda. Aracı satın almak isteyen, fakat İngiltere'de ikamet etmeyen müşterilerden ise uluslararası nakliye masraflarını kendileri karşılamaları bekleniyor.

Lamborghini Countach 5000QV adlı modelden ilham alınarak tasarlanan Z1A'nın ön tarafı aracın amfibik yapısı için özel olarak yeniden geliştirilmiş.

Aracın görece uygun olarak değerlendirilebilecek fiyatı aslında biraz da bu haliyle üzerinde yapılacak bazı düzenlemelerin gerekli olmasıyla ilgili. Zira içerisinde koltuk bulunmayan aracın yeni aynalara, iç döşemede bazı düzenlemelere ve biraz da boyaya ihtiyacı var. Egzoz borusunun da düzenlenmesi gereken aracın yüzmeye tamamen hazır hale getirilmesi için büyük bir elden geçirmeye ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz.

Orijinal olarak, amfibik araçlar üzerine uzman olan SeaRoader firması tarafından inşa edilen Z1A, bu tarz "süper araçlarda" bulmanın imkansız olduğu hidrolik aktüatörler gibi harika detaylar barındırıyor.

Okuyucu Yorumları