Karşınızda yeni Play Store!

Android'in uygulama mağazası Play Store'a öyle yenilikler geliyor ki, hayran olmamak mümkün değil!

Karşınızda yeni Play Store!

Google Play Store'un yeni sürümü resmi olarak yayınlanmasa da, kurulum dosyası internete sızdı. Sızan 3.8.15 sürümü, ilk bakışta eski sürümlere oranla görsel açıdan hiçbir farka sahip değil; sadece hız açısından biraz daha iyi.

Ancak Android Police sitesi tarafından yapılan araştırma, bu APK dosyasının içerisinde, henüz aktive edilmemiş pek çok yeniliğin bulunduğunu ortaya çıkartmış durumda. Sitenin Android uzmanının dikkatini çeken ilk detay, APK'nın, yani kurulum dosyasının diğer sürümlerden biraz daha büyük olması olmuş. Bunun üzerine dosyanın içeriğini incelemeye karar vermişler ve henüz aktive edilmemiş, önceden ödeme kartı desteğini fark etmişler. Yani kredi kartı ile uygulama almak istemeyenler, önceden satın aldıkları ön ödeme kartlarındaki şifre ile hesaplarına yükleme yapabilecekler.

Daha da güzeli, APK'yı hack'leyerek yeniden derlediklerinde, tüm yeni özelliklerin ve yeni tasarımın ortaya çıkmasını sağlamışlar. Yukarıdaki görüntüler, işte bu, hack'lenmiş APK'dan elde edilmiş. Bu sayede ortaya bir yenilik daha çıkmış: Wish list ya da istek listesi... Bu özellik sayesinde satın almayı düşündüğünüz bir uygulamayı listenize ekleyebilecek ve daha sonra satın alabileceksiniz. Wish List özelliğini, bir nevi "favoriler" listesi olarak görmek de mümkün.

Google'ın yeni sürümü ne zaman dağıtmaya başlayacağı henüz bilinmiyor. Anck yeni sürüm dağıtılsa bile, şu anda aktif olmayan yeni tasarım ve özelliklerin Google tarafından açılması da gerekecek.

Okuyucu Yorumları