Katlanabilen Galaxy X İlk Defa Görünmüş Olabilir!

Samsung'un "gerçekten katlanabilen" akıllı telefonu Galaxy X'e ait ilk kare, internete sızmış olabilir!

Katlanabilen Galaxy X sızdı!

Sızan fotoğraflar gerçek ise, karşımızda şimdiye kadarki en net Samsung Galaxy X karesi duruyor. Hatırlayacağınız üzere Galaxy X'in Samsung'un ilk "gerçek" katlanabilen akıllı telefonu olması bekleniyor.

Hollandaca site TechTastic tarafından paylaşılan fotoğraflarda Galaxy S8'e oldukça benzeyen bir telefon görüyoruz. Bununla birlikte Galaxy S8'in ön yüzündeki sensörler, Galaxy X'te bulunmuyor. TechTastic'e göre bunun nedeni, Galaxy X'in arkasında da bir ekranın bulunması (katlandığında ön yüz haline geliyor).

Katlanabilen Galaxy X İlk Defa Görünmüş Olabilir!

Bu iddia, daha önce gördüğümüz patent başvurularıyla uyum gösteriyor. Ancak telefonun tam olarak nasıl çalışacağını anlamak mümkün değil. Örneğin üst taraftaki çıkıntıların, telefon katlandığında alt yüze tutunup tutunmadığını bilmiyoruz.

Fotoğrafın kontrast oranı artırıldığında (yukarıda) telefonun ön yüzünün neredeyse tamamının ekran olduğu anlaşılıyor.

Katlanabilen Galaxy X İlk Defa Görünmüş Olabilir!

Tüm bunlar, Samsung'un Society of Information Display (SID) 2017'de "uzayabilen" 9,1 inç'lik bir OLED ekran tanıtacağına dair dedikoduları destekliyor. Henüz ticari hale gelmekten çok uzak olan bu ekran, dışarıya doğru 12mm yükselebiliyor ve daha sonra eski haline gelebiliyor.

Bu ekranın üretim maliyetlerinin düşürülmesi ve üretiminin kolaylaşması gerekiyor, bu yüzden gerçeğe dönüşmekten oldukça uzak. Ancak Samsung'un yaptığı açıklamalar, böyle bir teknolojinin Galaxy X'te kendine yer bulabileceğini gösteriyor.

Okuyucu Yorumları