Katlanabilir Telefonların Yoku Çok Uzun!

Tüm dev üreticiler arka arkaya katlanabilir telefonlarını tanıtsa da, bu iddiaya göre katedecekleri daha çok uzun bir yol var!

Katlanabilir ceplerin yolu uzun

Piyasa analiz şirketi Gartner, katlanabilir telefonların piyasaya hükmedebilmesi için önlerinde uzun bir zaman olduğunu düşünüyor. Tahminlere göre 2023 yılı sonunda, piyasadaki üst seviye akıllı telefonların ancak yüzde 5'i katlanabilir bir model olacak.

Araştırmanın yöneticisi olan Roberta Cozza, tahminlerini şu sözlerle özetliyor: "Kullanıcılar, bugünün standart bir üst seviye akıllı telefonu ile yaptıkları her şeyi katlanabilir bir telefonda yapmak isteyecek. Bu da, ilk aşamada ekranın sağlamlığı konusunda soru işaretleri doğuruyor. Ayrıca üretim zorluğu ve yüksek fiyat faktörü de düşünüldüğünde, önümüzdeki 5 yılın katlanabilir telefonlar için sadece bir başlangıç olması kaçınılmaz görünüyor."

Pek çok büyük telefon üreticisi, ilk katlanabilir telefon modellerini bu yılın ilk aylarında tanıtmıştı. Samsung, Huawei, Oppo gibi önemli isimler şimdiden piyasaya adım atmışken, onları kısa süre içinde diğer büyük üreticilerin de takip edecekleri biliniyor. Gartnet'ın raporuna dönersek, tüm bunların gerçek anlamda bir "başlangıç" olduğunu görebiliyoruz. Katlanabilir telefonların piyasaya hükmetmesi ise, görünüşe göre 5 yıldan çok daha fazla bir zaman istiyor.

Okuyucu Yorumları