Kavgalık açıklama: Google bizi köleleştiriyor

Street View'a açtığı davayı kaybeden aile, beklediğini bulamayınca açtı ağzını, yumdu gözünü...

İşte bu biraz sert oldu...

Google'ın Street View özelliği tartışma yaratmaya devam ediyor. Üstelik açılan davadan Google'ın lehine bir karar çıkmasına rağmen...

Daha önce evlerinin görüntülerini Google Street View'da gören Aaron ve Christine Boring çifti, özel mülklerinin izinsiz işgal ve mahremiyetlerinin ihlal edildiğini iddia ederek dev firmayı mahkemeye vermişti. Yaklaşık bir yıl süren mahkeme süreci sonucunda hakim Boring'lerin Google'dan görüntülerin kaldırılmasını istemek yerine dava açmalarını inandırıcı bulmamış ve kararını Google lehine açıklamıştı.

Fakat bu karar Boring'leri son derece mutsuz etti. Google Street View aracının geçtiği yolun kişisel mülkleri olduğunu ve izinsiz geçen aracın evlerinin ve havuzlarının görüntülerini izinsiz yayınladığı konusundaki iddialarını sürdürürken, üsluplarını da sertleştirdiler. Boring'ler: "Mahkeme Google'a başka birinin hayatına izin girmenin sorun olmadığını söylüyor. Ben kendi çocuğuma bu kuralı öğretmeyeceğim. Bu mahkemenin kararı özel mülkümüzü Google'ın kölesi haline getiriyor. Bu mülk artık bizim değil. İrademiz dışında, bize bir bedel ödemeden, kar amacıyla başka biri için çalıştırılıyor. Federal mahkeme köleliği özgürleştirmek yerine yok etmeli" diye konuştular.

Okuyucu Yorumları