Kendi internet girişiminizi yapın!

Bilgi ve iş fikri sahibi olup da yatırımcı arayan girişimciler, bu haber sizi ilgilendiriyor...

Kendi girişiminizi yapın!

İnternet girişimcilerinin buluşma adresi olan etohum, iş dünyasına altın yumurtalar hediye etmeye hazırlanıyor. etohum ve Akinon işbirliği ile hizmete giren "etohum Akinon Kuluçka Merkezi" (EAIC), gerekli kaynak ve hizmetleri sağlayarak yeni ve başarılı internet şirketlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olmayı hedefliyor.

Yeni ekonomiyle ilgili bilgi ve iş fikri sahibi olan girişimcilerle bu konuda yatırım yapabilecek şirket ve profesyonelleri buluşturan etohum, iş dünyasına altın yumurtalar hediye etmek üzere harekete geçti! Bu doğrultuda etohum ve Akinon işbirliği ile kurulan "etohum Akinon Kuluçka Merkezi" (EAIC), gerekli kaynak ve hizmetleri sağlayarak yeni internet şirketlerinin kurulmasına yardımcı oluyor.

İlk olarak 2009 – 2010 döneminde seçilecek olan 8 internet girişiminin yer alacağı EAIC'de, söz konusu girişimlerin başarılı birer internet şirketine dönüşebilmeleri için gerekli ofis ortamı hazırlanıyor ve ihtiyaç duyulan konularda girişimcilere danışmanlık hizmeti veriliyor.

Nasıl kabul ediliyorsunuz?

Nasıl kabul ediliyorsunuz?
Değerlendirme Ağustos ve Aralık ayları arasında

EAIC'ye kabul edilecek şirketler ise etohum'un her yıl Ağustos ve Aralık ayları arasında gerçekleştirdiği değerlendirme sürecinin sonunda belli oluyor. Merkeze kabul edilmeden önce projelerini 10'ar dakikalık sunumlar eşliğinde EAIC yöneticilerine anlatan internet girişimcileri, seçilmeleri halinde EAIC ile 3 aylık sözleşme imzalıyorlar. 3 aylık performans hedeflerini EAIC Yönetim Kurulu'na bildirmekle yükümlü olan girişimciler daha sonra çalışmalara başlayabiliyorlar. EAIC'de geçirilen sürenin sonunda gerçekleştirilen sunumlarda ise girişimciler EAIC Danışma Kurulu tarafından yeniden değerlendirmeye alınıyorlar.

Merkezde yer alan internet şirketlerine yol göstermek ve başarılarını hızlandırmak için Türk internet sektöründeki tecrübeli girişimcilerden oluşan Kurul'un yüksek performanslı olarak nitelendirdiği girişimciler ise en fazla 2 yıl olmak kaydıyla EAIC'de kalmaya devam edebiliyorlar.

EAIC'de kaldıkları süre boyunca girişimciler koçluk ve danışmanlık hizmetleri alıyor, düzenlenen seminer, panel ve eğitimlerle desteleniyorlar. Ofis kirası gibi maliyetler ise EAIC tarafından şeffaf bir şekilde girişimcilere aktarılıyor ve iş fikirleri başarılı şirketlere dönüştüğünde EAIC'ye geri ödeniyor. Bu nedenle EAIC'ye kabul edilen girişimcilerin aylık gelir ve gider tablolarını tutmaları büyük önem taşıyor.

Beklenen performans seviyesine ulaşamayan ya da beklenmedik durumlarla karşılaşan girişimciler ise EAIC'den ayrılmak durumunda kalıyorlar. Ancak etohum, söz konusu girişimcileri dışarıdan desteklemeye devam ediyor. Bunların yanı sıra, EAIC'ye seçilen girişimcilerle, performans durumlarına bağlı olarak, karşılıklı anlaşma yapılabiliyor ve ortaklık sözleşmeleri imzalanabiliyor. Ortaklıklar azınlık payında olmakla beraber ortaklık oranları her bir girişim için farklılık gösterebiliyor.

Kuluçka Merkezi nedir?

Kuluçka Merkezi nedir?
www.etohum.com

Kuluçka Merkezi (Incubation Center) programı, başarılı şirketleri ortaya çıkarmak için henüz işin başında olan girişimcilere destek olacak kaynak ve hizmetleri sağlamak üzere Amerika ve Avrupa'da uzun yıllardır uygulanıyor. Kuluçka Merkezi kurucuları, merkeze seçtikleri 'Startup'ların iş çevresi, uygun eğitim programları, fiziksel ortam, internet erişimi ile yönetim ve pazarlama desteği gibi önemli ihtiyaçlarını karşılayarak onların iş hayatına hızlı giriş yapmalarına yardımcı oluyor. Yapılan araştırmalar, Kuluçka Merkezi programlarından çıkan şirketlerin yüzde 87'sinin sektör içinde yer edindiğini ve rekabete katıldığını gösteriyor. Bu merkezlerin kullandığı metotlar ilgili sektöre göre farklılık gösteriyor. Kuluçka Merkezi'nin erken aşamadaki şirketlerin veya fikir sahibi girişimcilerin büyümesinde etkin rol oynadığı biliniyor.

etohum etkinlikleri hakkında bilgi almak ya da toplantılara katılmak için ise www.etohum.com adresine girilmesi yeterli oluyor.

Basın bülteninden derlenmiştir

Okuyucu Yorumları