Kilit ekranını konuma göre kapatın!

Google'ın Android'de yaptığı minik güncelleme, kilit ekranı konusunda yeni bir dönemi başlattı!

Kilit ekranını akıllandırın!

Android'in Akıllı Kilit işlevi, kilit ekranını belirli kriterlere göre, örneğin bulunduğunuz konuma göre devre dışı bırakmanıza izin veriyor. Bu işleve yeni gelen bir güncelleme ise, konuma göre kilit açma işlevini (Güvenilen Konumlar) daha kullanılabilir bir hale getirdi.

Akıllı Kilit, kilit ekranını konuma göre devre dışı bırakabilse de, konumunuzu belirlemek için yalnızca adres girebiliyordunuz. Bazı durumlarda arattığınız adres, bulunduğunuz konuma yeterince yakın olmadığından, işlevi kullanmanız mümkün olmuyordu. Yenilenen Google Play Services'ın bir parçası olarak gelen yeni arayüzde ise adres aratmak yerine, harita üzerinden seçim yapabiliyorsunuz. Haritadan seçtiğiniz çember içinde bulunduğunuz sürece cihazınız, kilitlenmiyor.

Android Police'e göre işlev, bazı kullanıcılar tarafından kullanılmaya başlanmış durumda. İşlev telefonunuzda bulunmuyorsa ve bir miktar risk alıp Play Services'ı 7.3 sürümüne kendiniz güncellemek isterseniz, Android Police'in bu sayfasına göz atabilirsiniz.

Okuyucu Yorumları