Korsan durdurulamıyor!

Dünyada korsan yayına karşı açılan binlerce davaya rağmen, elle tutulur bir sonuca varılamıyor.

Korsan durdurulamıyor

İnternet yoluyla korsan yayınlara ulaşmanın hayli kolay olduğu günümüzde, Film, Oyun, Müzik şirketleri ve Yayın Ev'lerinin yıllardır baş edemedikleri tek sorunun, neredeyse satışlarını durma noktasına getiren korsan yayınlar olduğu su götürmez bir gerçek.

Geçtiğimiz bir kaç aydır açılan bir çok davada dünyanın en büyük torrent sitelerinden olan The Pirate Bay kapatılmak isteniyor. Zaman geçtikçe alınamayan sonuçlar ve dolayısıyla kapatılamayan The Pirate Bay torrent sitesi ise, kullanıcı sayısını ikiye katlamış durumda. Bunun yanı sıra torrent dosyalarının ağlarında daha hızlı paylaşılması için sunucularını 2 kat hızlı hale getirmek için çalışıyorlar. Bir yanda açılan binlerce dava dosyası diğer yanda da korsanın durdurulamayan hızı.

Dünya üzerinde korsanların sunucularını en rahat barındırdıkları ülkeler sıralamasında İsveç başı çekiyor. Bakalım önümüzdeki günlerde Torrent, Limeware, E-donkey, Kazaa gibi paylaşım ağlarına karşı nasıl bir caydırma politikası uygulanacak?

Ne kadar büyük önlem alınırsa alınsın, kapatılan sunucular ve programların yerini, kısa bir süre sonra yeni dosya paylaşım yöntemlerinin alacağı da bir başka gerçek.

Okuyucu Yorumları