Ledger Connect Tarayıcı Uzantısının Beta Sürümü Duyuruldu

Donanım cüzdanı üreticisi Ledger, Safari için çok zincirli tarayıcı uzantısı “Ledger Connect”in beta sürümünü duyurdu.

Ledger Connect Tarayıcı Uzantısının Beta Sürümü Duyuruldu

Soğuk ve donanım cüzdanı denilince akla ilk gelen isimlerden birisi olan Ledger, ürünlerinin arasına bir yenisini daha ekliyor. Daha öncesinde web3 uygulamalarına erişim konusunda eksiklikleri olan Ledger, yeni duyurduğu Ledger Connect tarayıcı uzantısı ile üçüncü taraf bağımlılıklarına ihtiyaç duymadan Web 3 uygulamalarına kolayca bağlanmasını sağlayacak.

İlk başta şirketin donanım cüzdanı modeli olan Ledger Nano X ve Mobile Safari ile uyumlu olacak olan tarayıcı eklentisi, ilk olarak Ethereum ve Solana ile uyumlu olacak.

Bununla birlikte yazılımsal olarak ürünlerine "Web3 Check" adına yeni bir güvenlik katmanı daha ekleyen Ledger, bir web3 uygulamasını şüpheli gördüğünde varlıkları otomatik olarak koruma altına alarak cüzdan sahibine bir uyarıda bulunacak.

Bu uyarı sisteminde kullanıcı, geçmiş dolandırıcılıklar, saldırıya uğramış web siteleri ve sahte akıllı sözleşmelerle bağlantılı web 3 uygulamalarının risk ve olası güvenlik sorunları hakkında otomatik olarak uyarılacak.

Konu hakkında konuşan Ledger Ürün Başkan Yardımcısı Charles Hamel, şu ifadelere yer verdi:

"Ledger her adımda en güvenli Web3 ekosistemini oluşturmaya devam ediyor. Ledger Connect kolay, akıllı ve güvenlidir. Kolay, çünkü ortada hacklenebilir bir yazılım cüzdanı olmadan cüzdanınızı doğrudan tarayıcınıza bağlar"

Bu haber CHIP Online ve BTCHaber iş birliği ile hazırlanmıştır.